Pikantne czekoladowe fondue

Pikantne czekoladowe fondue
Pikantne czekoladowe fondue trwa około 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1048 kalorii , 58 g białka i 71 g tłuszczu . Za 4,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 39% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką czekoladę, sól i pieprz, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 67% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Wypróbuj zestaw do czekoladowego fondue i żeliwnego fondue Swissmar , czekoladowe fondue i czekoladowe fondue, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: zestaw do fondue
2
Rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Sera Cheddar, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Sera Cheddar, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cheddar Pokroić W KostkęCheddar Pokroić W Kostkę
3
Dodaj szalotkę i smaż 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Czerwonych Ziemniaków, Pokrojonych Na 1-calowe Kawałki I Gotowanych Do Miękkości1 Funt Czerwonych Ziemniaków, Pokrojonych Na 1-calowe Kawałki I Gotowanych Do Miękkości
4
Dodać mąkę i kakao, gotować 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki I Gotowane Do MiękkościCzerwone Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki I Gotowane Do Miękkości
Pokroić W 1-calowe Kawałki I Aż Będą Lekko MiękkiePokroić W 1-calowe Kawałki I Aż Będą Lekko Miękkie
5
Dolać bulion i wino i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Niesłodzonej Czekolady1/4 Szklanki Posiekanej Niesłodzonej Czekolady
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Wymieszaj sos Worcestershire, czekoladę, cayenne oraz sól i pieprz do smaku i gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Posyp wołowinę solą i pieprzem i smaż, aż będzie rumiana ze wszystkich stron, ale w środku nadal średnio wysmażona, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
9
Wyjmujemy na talerz, przykrywamy folią i odstawiamy na 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
10
Przed podaniem wlać sos do garnka do fondue. Ułóż wołowinę, ziemniaki i ser na talerzu i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn