Pikantne czekoladowe fondue
Pikantne czekoladowe fondue trwa około 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1048 kalorii , 58 g białka i 71 g tłuszczu . Za 4,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 39% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką czekoladę, sól i pieprz, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 67% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Wypróbuj zestaw do czekoladowego fondue i żeliwnego fondue Swissmar , czekoladowe fondue i czekoladowe fondue, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: zestaw do fondue
Rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotkę i smaż 1 minutę.
Dodać mąkę i kakao, gotować 2 minuty.
Dolać bulion i wino i doprowadzić do wrzenia.
Wymieszaj sos Worcestershire, czekoladę, cayenne oraz sól i pieprz do smaku i gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Posyp wołowinę solą i pieprzem i smaż, aż będzie rumiana ze wszystkich stron, ale w środku nadal średnio wysmażona, około 6 minut.
Wyjmujemy na talerz, przykrywamy folią i odstawiamy na 5 minut.
Przed podaniem wlać sos do garnka do fondue. Ułóż wołowinę, ziemniaki i ser na talerzu i podawaj.