Pikantne Azjatyckie Kubki Do Sałaty Z Kurczakiem

Pikantne Azjatyckie Kubki Do Sałaty Z Kurczakiem
Pikantny Azjatycki kurczak sałata kubki jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.37 za porcję. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 28g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 141 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz zmieloną pierś z kurczaka, sos sojowy, azjatycką pastę chili i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pikantne Filiżanki Do Sałaty Azjatyckiej Z Kurczakiem, Filiżanki Do Sałaty Z Kurczaka Azjatyckiego, oraz Azjatycka Sałatka Z Kurczakiem Sałata Kubki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce, połączyć skrobię kukurydzianą i wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj bulion z kurczaka, cukier, ocet, pasta chili i sos sojowy lub tamari.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Pasta ChiliPasta Chili
TamariTamari
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodać czosnek i imbir; smażyć przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
5
Dodać kurczaka i gotować, aż nie Różowy, o 5 do 8 protokół. Jeśli używasz alternatywy wegańskiej, gotować, aż lekko złoty ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Dodaj winogrona i zieloną cebulę, i smażyć przez 30 sekund. ponownie wymieszać mieszaninę sosu i wlać do patelni. Gotować, mieszając, aż zgęstnieje, o 1 do 2 protokół.Łyżka kurczaka lub mieszanki bezmięsnej do liści sałaty, i udekorować kolendry i ogórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
WinogronaWinogrona
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Serwuj otwarte lub zwinięte-twój wybór!

Składniki

1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniskosodowy lub regularny bulion z kurczaka (lub bulion bez kurczaka dla wegan / wegetarian)niskosodowy lub regularny bulion z kurczaka (lub bulion bez kurczaka dla wegan / wegetarian)3(może być lub przeglądać)Azjatycka pasta chili z czosnkiemAzjatycka pasta chili z czosnkiem596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikolendra, grubo posiekanakolendra, grubo posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijulienne ogórekjulienne ogórek3(zima)świeży imbir, mielonyświeży imbir, mielony6goździkiczosnek mielonyczosnek mielony2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipołowa zielonych winogron bez pestek w Kaliforniipołowa zielonych winogron bez pestek w Kalifornii1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizielona cebula, cienko pokrojonazielona cebula, cienko pokrojona454Orzechy dowolne (posiekane)mielona pierś z kurczaka (lub dwa pakiety 10 uncji extra-firm tofu lub tempeh, posiekane na wegańskie / wegetariańskie)mielona pierś z kurczaka (lub dwa pakiety 10 uncji extra-firm tofu lub tempeh, posiekane na wegańskie / wegetariańskie)1Głowasałata lodowa, pokrojona na pół i rozdzielona na liściesałata lodowa, pokrojona na pół i rozdzielona na liście1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos sojowy niskosodowy lub tamari bezglutenowesos sojowy niskosodowy lub tamari bezglutenowe1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)orzeszki ziemne, pestki winogron lub olej roślinnyorzeszki ziemne, pestki winogron lub olej roślinny1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Gabrielskloof Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Gabrielskloof Chenin Blanc
Gabrielskloof Chenin Blanc
Chenin Blanc z 2019 r. fermentowano naturalnie w 85% starych beczkach przy minimalnej interwencji, a pozostała część poddawana była fermentacji w stalowych zbiornikach. Na nosie zielone jabłka, Skórka z limonki, miód i mokry kamień. Eleganckie podniebienie z równowagą, świeżością i zachwycającą fakturą.
TrudnośćNormalny
Gotowe W18 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn