Pikantna sałatka z kalmarów z Shiitake, sezamem i limonką

Pikantna sałatka z kalmarów z Shiitake, sezamem i limonką
Pikantna sałatka z kalmarów z Shiitake, sezamem i limonką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 272 kalorie, 19g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.92 za porcję. Mieszanka azjatyckiego sosu rybnego, sól morska, olej chili i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 14 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantne pomarańczowe skrzydełka z kurczaka z ryżem sezamowym Shiitake, Make-Ahead pikantna sałatka z zielonej fasoli z tofu sezamowo-limonkowym, oraz Tajska Sałatka Stekowa w / słodki + pikantny Dressing Tahini i sezam Chili-Limonka nerkowce dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dokładnie oczyść kałamarnicę, usuwając dziób, całą chrząstkę i wszelkie pozostałe błony przypominające skórę. Większość kałamarnic jest sprzedawana wstępnie oczyszczona, ale najlepiej to sprawdzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
2
Wyjmij ciało z kawałków mackami, ale zachowaj je w całości. Odstawić.Przygotuj lodową kąpiel. Doprowadzić średniej wielkości patelnię wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodać kałamarnicę do wrzącej wody i wyłączyć ogień. Gotować około 30 sekund (nie więcej niż 1 minuta w zależności od wielkości) mieszając cały czas, aby zapewnić równomierne gotowanie. W momencie, gdy kałamarnica zamienia nieprzezroczysty szczep i zanurza go w lodowej kąpieli, aby zatrzymać cooking.In średnia miska ubij razem, olej sezamowy, chili, olej, tajski chilis ptaków, Azjatycki sos rybny i ocet ryżowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
KałamarnicaKałamarnica
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj zarezerwowaną kałamarnicę do miski, rzucając do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Pozostawić mieszaninę marynować w lodówce co najmniej 2 godziny i do nocy.Tymczasem doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Zalać wodą suszone grzyby shiitake.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Grzyby ShiitakeSuszone Grzyby Shiitake
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Pozostawić do zmiękczenia około 1 godziny, następnie odcedzić i pokroić w poprzek na bardzo cienkie paski o szerokości około 1/8 cala. Odstawić.
8
Pokrój pędy bambusa w równie cienkie paski. Odstawić. Obrać i pokroić imbir w 1/8-calowe krążki, a następnie pokroić w poprzek na bardzo cienkie paski. Odstawić.Około ½ godziny przed podaniem odcedzić kałamarnicę z marynaty i pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
KałamarnicaKałamarnica
9
Dodaj zarezerwowane shiitake, pędy bambusa i imbir do miski z marynowaną kałamarnicą. Wymieszać z sezamem, solą i skórką z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
KałamarnicaKałamarnica
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Sałatkę podawać na półmisku z dodatkową skórką limonkową jako dekorację.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn