Pikantna Sałatka Bazyliowo-Wołowa
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Pikantna sałatka z bazylią i wołowiną może być świetnym przepisem. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Na 3,77 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać stek wieszak, pomidory pamiątkowe, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Polędwica wołowa z bazylią Crema z Arbuzowo-bazyliową sałatką i grillowanymi Plantanami, Ostra Wołowina Z Czarnej Fasoli Z Tajską Bazylią I Ryżem Jaśminowym, oraz Sałatka Chili Z Wołowiną I Bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię ze stali nierdzewnej żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodaj olej rzepakowy do patelni; obracaj, aby pokryć.
Obie strony steku posypać równomiernie solą i czarnym pieprzem.
Dodaj stek na patelni; smażyć 5 minut lub aż rumiane. Obróć stek.
Piec w temperaturze 425 przez 8 minut lub do momentu włożenia termometru do najgrubszej porcji steku 135 lub do pożądanego stopnia doness.
Wyjąć stek z patelni; odstawić 10 minut. Pokroić w poprzek ziarna.
Połącz sos sojowy i następne 5 składników (przez sambal), dobrze mieszając.
Połącz bazylią i pozostałymi składnikami.
Mieszanka opatrunkowa mżawka na mieszance bazylii; wrzucić delikatnie. Podziel mieszankę sałat równo między 4 talerze; podziel wołowinę równomiernie między sałatki.