Pikantna Kukurydza Orzechowo-Karmelowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać pikantne orzechowe Karmel kukurydza spróbować. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje $1.0 za porcję. Jedna porcja zawiera 264 kalorie, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 103 fanów. Mieszanka gruboziarnistej soli koszernej, brązowego cukru, prażonego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kukurydza Orzechowo-Karmelowa, Pikantna Słodka Karmelowa Kukurydza, oraz Masło Orzechowe Karmel Kukurydza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby orzeszki ziemne, Rozgrzej piekarnik do 350ºF. Linia do pieczenia blachy z pergaminem.
Połączyć orzeszki ziemne, syrop kukurydziany, cukier, sól, chili w proszku, i cayenne w średniej misce. Wrzucić, aż orzeszki ziemne są dobrze pokryte.
Przenieść orzeszki ziemne do blachy do pieczenia i piec, mieszając od czasu do czasu, aż orzechy wokół krawędzi patelni zaczynają ciemnieć, 15 minut.
Pozostawić orzechy do całkowitego ostygnięcia na blasze do pieczenia. Będą trzymać się razem, prawie jak kruche. Rozbij orzechy na kawałki wielkości kęsa. Pikantne orzeszki ziemne można przygotować z tygodniowym wyprzedzeniem.
Aby kukurydza karmelowa, Rozgrzej piekarnik do 200ºF. Linia do pieczenia blachy z pergaminem.
Połączyć popcorn i orzeszki ziemne w dużej misce.
W średnim rondlu połącz masło, brązowy cukier, syrop kukurydziany i sól. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego, klip candy termometr do boku patelni, i nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina osiągnie 238ºf. Natychmiast wyjąć patelnię z ognia i wymieszać z sodą oczyszczoną i wanilią.
Polać gorącym karmelem popcorn i orzeszki ziemne. Wrzucić, aż równomiernie pokryte.
Przenieść mieszankę popcorn do blachy do pieczenia i piec 40 minut, mieszając raz w połowie. Kukurydza karmelowa będzie przechowywać przez 2 do 3 tygodni, przechowywana w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.