Pikantna fasolka szparagowa i wieprzowina w stylu azjatyckim

Pikantna fasolka szparagowa i wieprzowina w stylu azjatyckim
Jeśli chcesz dodać więcej Azjatyckie przepisy na pudełko z przepisami, pikantna fasolka szparagowa i wieprzowina, styl Azjatycki może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,07 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 12g białka, 16G tłuszczu i w sumie 237 kalorii. Mieszanka oleju roślinnego, azjatyckiego sosu czosnkowego chili, skrobi kukurydzianej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 29 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 69%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Słodka i pikantna fasolka szparagowa w stylu azjatyckim, Najlepsza Fasolka Szparagowa W Stylu Azjatyckim, oraz Pikantna Azjatycka Fasolka Szparagowa.

Instrukcje

1
Podgrzej 2 szklanki oleju roślinnego na dużym woku lub głębokiej patelni do 375 stopni F (190 stopni C). Ostrożnie dodaj fasolę do gorącego oleju i smaż, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie pokryta pęcherzami, 3 do 5 minut. Zanurz fasolę z oleju sitkiem i szybko opłucz w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Usuń olej z woka, ale nie wycieraj patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Podgrzej 1 łyżkę oleju roślinnego w woku na średnim ogniu i dodaj czosnek, imbir i zieloną cebulę. Gotuj i mieszaj, aż będzie pachnący, około 30 sekund i dodaj mieloną wieprzowinę. Gotuj i mieszaj wieprzowinę, rozbijając ją podczas gotowania, aż nie będzie już różowa, około 4 minut. Dodaj sos czosnkowy chili, bulion z kurczaka i sos sojowy i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Czosnkowy ChiliSos Czosnkowy Chili
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Wymieszaj skrobię kukurydzianą z wodą w małej misce, wymieszaj z mieszanką wieprzową i gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, 1 do 2 minut. Delikatnie wymieszaj fasolkę szparagową z sosem wieprzowym, podgrzej i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to moje najlepsze typy dla Azji. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Bodega Norton Brut rosé z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Bodega Norton Brut Rose
Bodega Norton Brut Rose
Intensywne aromaty czerwonych owoców, truskawek i jagód. Młody, świeży. Przyjemny z długim wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn