Pijany Kurczak z rozmarynem z ryżem Basmati
Pijany kurczak rozmaryn z ryżem Basmati może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,61 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 539 kalorii, 28g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz Chardonnay, gałązki rozmarynu, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Podobne przepisy to Kurczak śródziemnomorski z ryżem Basmati, Kurczak Tandoori z ryżem Basmati, oraz Czerwony Kurczak Curry Tajski z ryżem Basmati.
Instrukcje
Wypłukać uda i osuszyć. Zdjąć i wyrzucić skórę; odciąć i wyrzucić grudki tłuszczu.
Udka lekko posypać solą i pieprzem.
Umieść uda w kuchence elektrycznej o pojemności 4 1/2 litra lub większej.
Posypać czosnkiem i posiekanym rozmarynem; wlać wino i bulion na kurczaka.
Przykryć i gotować, aż mięso łatwo ściągnie się z kości, około 5 godzin na niskim, 3 godziny na wysokim.
Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków.
Dodać ryż i wymieszać, aby równomiernie zwilżyć. Włącz kuchenkę do wysokiej; przykryć i gotować, mieszając kilka razy, aż ryż jest po prostu przetargu do ugryzienia, o 5 protokół. Łyżka kurczaka i ryżu na talerzu.
Posypać cebulą i udekorować gałązkami rozmarynu.
Dodać sól i pieprz do smaku.