Pierś z kaczki z Klementynkami i kapustą toskańską

Pierś z kaczki z Klementynkami i kapustą toskańską
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pierś z kaczki z Klementynkami i jarmuż Toskański może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 400 kalorii, 28g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 4,74 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka nasion granatu, soku pomarańczowego, jarmużu toskańskiego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Trio smaków na patyku: mus z kaczki, pierś z kaczki i Jagoda bezowa, Estragon Pieczona Pierś Kaczki; Ziemniaki Smażone W Tłuszczu Kaczki; Roas, oraz Duszone udka z kaczki i smażona pierś z kaczki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Za pomocą ostrego noża przebijaj tłuszcz z piersi kaczki w układzie krzyżowym przez tłuszcz, aż do mięsa, ale nie do mięsa. Obficie doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
Umieścić o łyżkę oliwy z oliwek w dużej patelni saute na małym ogniu i schmear go wokół do pokrycia dno patelni. Na patelni ułożyć piersi kaczki, skórą w dół. Upewnij się, że kaczka wygodnie mieści się na patelni i nie jest zatłoczona. Powoli Renderuj tłuszcz z piersi kaczki. Należy to zrobić s-l-o-w-l-y, w przeciwnym razie tłuszcz zostanie zamknięty w skórze i nie będzie renderowany. Chodzi o to, aby chrupiąca skóra kaczki. Proces ten zajmie około 30 minut. Gdy tłuszcz gromadzi się na patelni, usuń go, ale Zapisz! Będzie on używany do saute jarmuż później.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Cała KaczkaCała Kaczka
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Kiedy tłuszcz wytopi się z piersi kaczki, podgrzej ciepło do średniej wysokości i brązowych obu stron piersi kaczki. Gdy kaczka jest rumiana z obu stron, przesuń ją na patelnię i włóż do nagrzanego piekarnika, aby ugotować ją na średnio rzadką, około 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Wyjmij kaczkę z piekarnika na deskę do krojenia i pozostaw na około 10 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Dodaj sok Klementynki i segmenty do patelni saute i zeskrobać brązowe kawałki, które przylegają do dna patelni. Gdy sok zmniejszy się o nieco ponad połowę, dodajemy połowę wywaru z kurczaka, tymianek i całość doprawiamy solą. Kontynuuj gotowanie, aż wywar zmniejszy się o połowę, a następnie dodaj trochę więcej wywaru z kurczaka. Kontynuuj zmniejszanie bulionu i wyłączaj ciepło, gdy osiągnie konsystencję podobną do sosu. Smak do przypraw i dodać sól, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z KlementynkiSok Z Klementynki
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Podczas gdy sos jest zmniejszenie i kaczka odpoczywa, dodać część zarezerwowanego tłuszczu kaczki do dużej patelni saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Dodać ząbki czosnku i doprowadzić do średnio wysokiego ciepła. Gdy czosnek jest złotobrązowy i aromatyczny, usuń go z patelni saute i wyrzuć. Wrzucić przygotowany jarmuż i doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
JarmużJarmuż
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Dodaj trochę zarezerwowanego wywaru z kurczaka, aby pomóc w parze zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
ZieloniZieloni
11
Saute zieleni, dopóki nie zwiędną, ale nadal żywy wygląd. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
ZieloniZieloni
12
Podziel zieleninę na 4 talerze. Pokroić każdą pierś kaczki i wachlować plastry na jarmużu. Łyżka trochę sosu na i wokół kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
ZieloniZieloni
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cała KaczkaCała Kaczka
JarmużJarmuż
13
Dekoruj supremed Klementynki i nasiona granatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
KlementynaKlementyna
14
To tylko ducky!
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia95
Magazyn