Piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem i ricottą
Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem i ricottą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 317 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka częściowo odtłuszczonego sera ricotta, czosnek w proszku, szpinak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Piersi z kurczaka faszerowane ricottą i szynką, Piersi Kurczaka Faszerowane Ricottą, oraz Ricotta, pieczarkami i ziołami nadziewane piersi z kurczaka.
Instrukcje
Aby przygotować nadzienie, połącz pierwsze 7 składników.
Aby przygotować kurczaka, umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta. Nadzienie podzielić i rozprowadzić równomiernie na połówkach piersi kurczaka.
Roll up jelly-roll fashion. Tuck w boki; umieścić kurczaka, szew stronie w dół, w 13 x 9-calowe naczynie do pieczenia.
Polej kurczaka winem. Naczynie przykryć folią.
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut, fastrygując kurczaka winem co 10 minut. Odkryć i piec dodatkowe 15 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło. Przecedzić mieszaninę wina przez sito nad miską; wyrzucić cząstki stałe.
Podawać mieszaninę wina na kurczaka.