Piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem i ricottą

Piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem i ricottą
Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem i ricottą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 317 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka częściowo odtłuszczonego sera ricotta, czosnek w proszku, szpinak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Piersi z kurczaka faszerowane ricottą i szynką, Piersi Kurczaka Faszerowane Ricottą, oraz Ricotta, pieczarkami i ziołami nadziewane piersi z kurczaka.

Instrukcje

1
Aby przygotować nadzienie, połącz pierwsze 7 składników.
2
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Aby przygotować kurczaka, umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta. Nadzienie podzielić i rozprowadzić równomiernie na połówkach piersi kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
MięsoMięso
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
4
Roll up jelly-roll fashion. Tuck w boki; umieścić kurczaka, szew stronie w dół, w 13 x 9-calowe naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Polej kurczaka winem. Naczynie przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut, fastrygując kurczaka winem co 10 minut. Odkryć i piec dodatkowe 15 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło. Przecedzić mieszaninę wina przez sito nad miską; wyrzucić cząstki stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PatelniaPatelnia
8
Podawać mieszaninę wina na kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia44
Magazyn