Pierogi ziemniaczane Babaci
Pierogi ziemniaczane Babaci to Wegetariańskie przepis z 24 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 132 kalorie. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako przystawka wschodnioeuropejska. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki yukon gold, jajka, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 31%. Spróbuj Pierogi Ziemniaczane, Pierogi Ziemniaczane, oraz Pierogi ziemniaczano-serowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać ziemniaki i gotować do miękkości, ale nadal firma, o 15 protokół.
W międzyczasie przygotuj ciasto łącząc 1 jajko, 1 łyżkę serka śmietankowego, 1 łyżeczkę mleka i 1/2 szklanki mąki. Gdy cała mąka zostanie przerobiona, dodaj kolejną 1/2 szklanki mąki, 1 łyżkę serka śmietankowego i 1 łyżeczkę mleka. Gdy ciasto jest dobrze wymieszane, dodać 1 jajko, 1 łyżkę serka śmietankowego i kolejny 1/2 szklanki mąki; dobrze wymieszać. Na koniec dodaj pozostałe jajko, 1 łyżeczkę mleka i 1/2 szklanki mąki. Jeśli ciasto jest zbyt suche, dodaj trochę więcej mleka; jeśli jest zbyt mokre, dodaj więcej mąki.
Na Dobrze posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj 1/4 ciasta do grubości 1/4 cala. Za pomocą szklanki, noża do muffinek lub dowolnej zaokrąglonej powierzchni Wytnij okręgi ciasta. Mąkę z obu stron koła i odstawić w jednej warstwie na papierze woskowym. Powtórz proces z pozostałym ciastem.
Ziemniaki rozgnieść z twarogiem, solą i masłem.
Łyżkę nadzienia umieścić nieco poniżej środka koła ciasta. Złożyć ciasto na i uszczelnić krawędzie opuszkami palców. Użyj tyle nadzienia, że trzeba rozciągnąć ciasto na nim, ale nie tak bardzo, że wyciska się po zapieczętowaniu.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Wpadnij do pierogów, po kilka na raz. Gotować przez 1 do 2 minut, lub aż wypłyną na górę; odcedzić.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Gotowane pierogi smażyć na rozgrzanym oleju, aż będą chrupiące.