Pierogi z jabłkami babci
Pierogi z jabłkami babci mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 1G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Mieszanka rolek półksiężyca, cukier, zmielony cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 9%. Podobne przepisy to Babcie pierogi ziemniaczane, Szarlotka babci, oraz Ciasto jabłkowe mojej babci.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Zawiń każdy kawałek jabłka w jedną półksiężycową rolkę.
Umieść stronę w dół w naczyniu do pieczenia 8x8 i posyp cynamonem.
W średnim rondlu połączyć masło, cukier i sok pomarańczowy; doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią.
Piec przez 30 minut, lub do momentu, gdy ciasto będzie złote i jabłka będą miękkie. Łyżka sosu na bułki podczas podawania.