Vegan Gyoza

Vegan Gyoza
Need a dairy free hor d ' oeuvre? Wegańska Gyoza może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 99 kalorii, 9g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka AKE, opakowania gyoza, skrobia ziemniaczana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Spróbuj Vegan Gyoza, Vegan Gyoza, oraz Gyoza dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zamrozić tofu na noc. Rozmrozić, dokładnie umyć i wycisnąć jak najwięcej wody z tofu, jak można. Zobacz mój post na "wegetariańskie mięso mielone" bardziej szczegółowe instrukcje.Umyć quinoa i gotować w 1 szklance wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Dodaj go do miski z tofu po ugotowaniu. Gotuj kapustę, aż nie będzie już chrupiąca, ale nie dopóki nie będzie w pełni miękka (około 1-2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Odcedzić i uruchomić pod zimną wodą, więc jest wystarczająco chłodny do obsługi. Wstrząsnąć z nadmiaru wody, ale nie ściskać. Mielić kapustę i dodać ją do miski z tofu i quinoa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Mięso MieloneMięso Mielone
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodaj szalotki, czosnek, imbir, olej sezamowy, sos sojowy, sake, skrobia ziemniaczana, sól i biały pieprz do miski. Wysuszone shiitake utrzeć na proszek za pomocą mikrowłókien i dodać do miski. Załóż rękawicę bezpieczną dla żywności i wymieszaj nadzienie ręką, używając ugniatania, aby nakłonić kruchą mieszaninę do połączenia. Nigdy nie skleja się jak nadzienie na bazie mięsa, ale powinien zachować swój kształt po zebraniu razem z łyżką. Jeśli jesteś praworęczny, umieść 1 opakowanie w dłoni lewej ręki, a następnie umieść łyżkę nadzienia na środku opakowania. Zanurz palce prawej ręki w misce z wodą i zwilż całą krawędź opakowania. To jest to, co uszczelnia plisy na miejscu. Kontynuuj trzymając pierogi w lewej ręce i złóż owijkę na pół, ale nie uszczelniaj jeszcze krawędzi. Uchwycić lewą krawędź i przytrzymać ją lewym kciukiem i palcem wskazującym. Złóż fałdkę prawym kciukiem i palcem wskazującym. Zacisnąć fałdę lewym kciukiem i palcem wskazującym. Używając palców prawej ręki, aby nie wycisnąć nadzienia. Kontynuuj plisowanie i szczypanie, aż osiągniesz prawą krawędź. Powtarzaj, aż zabraknie napełniania lub owijania. Jeśli nie zamierzasz smażyć ich od razu, połóż pierogi na pergaminie i zostaw trochę miejsca między nimi, aby nie przywierały. Możesz je zamrozić w ten sposób i przenieść do torby zamrażarki po zamrożeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
(duża Tuba)(duża Tuba)
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
MicroplaneMicroplane
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodaj 2 łyżki oleju do nieprzywierającej patelni i podgrzej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj gyoza w wierszach. Smażyć, aż gyoza zacznie się opalać na dnie. Z pokrywką w gotowym, dodaj 1/4 szklanki wody do patelni i natychmiast przykryj pokrywką. Olej będzie rozpryskiwać się trochę, więc bądź ostrożny i użyj pokrywy jako tarczy, aby się chronić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Niech gyoza pary przez 2 minuty. Jeśli woda wyczerpie się przed upływem 2 minut, otwórz pokrywę i dodaj trochę więcej. Po gotowaniu na parze zdejmij pokrywkę i pozwól pozostałej wodzie spalić się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
8
Niech gyoza smażymy w pozostałym oleju, aż dno będzie złociste i chrupiące. Talerz z chrupiącą stroną do góry, żeby się nie rozmiękły. Aby zrobić sos do gyoza, połączyć równe części sosu sojowego i octu ryżowego i dodać olej chili do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Olej ChiliOlej Chili
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia16
Magazyn