Sole Meunière
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 15 kalorii. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Jeśli masz sok z cytryny, wino, takie jak sauvignon blanc, pietruszka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sole à la Meunière, Sole Meunière, oraz Sole Meunière.
Instrukcje
Osusz rybę papierowymi ręcznikami. Obficie posolić i pieprzyć obie strony fileta, a następnie lekko odkurzyć wszystkie powierzchnie ryby mąką.
Dodać 2 łyżki masła do patelni i podgrzewać na średnim ogniu, aż patelnia będzie gorąca i masło się stopi.
Dodać podeszwę i smażyć z jednej strony, aż ugotuje się około połowy (ugotowana część będzie nieprzejrzysta, jeśli spojrzysz na stronę filetu). Ostrożnie obrócić za pomocą 2 szpatułek i smażyć do ugotowania through.To zrobić sos Meunière, przełożyć rybę na talerz, a następnie dodać szalotkę do masła. Smażyć, aż szalotka będzie miękka i zacznie brązowieć.
Dodaj białe wino i gotuj, aż większość płynu zniknie. Zakończ SOS ubijając sok z cytryny i skórkę wraz z ostatnią łyżką masła.
Polać rybę sosem Meunière.
Udekorować natką pietruszki i podawać natychmiast.