Pieczony makaron z ricottą: Pasticcio di Maccheroni con la Ricotta
Pieczony makaron z ricottą: Pasticcio di Maccheroni con la Ricotta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 39g białka, 21g tłuszczu i w sumie 667 kalorii. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 2,26 USD za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś przecier pomidorowy, caciotta, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 30 minut. Z łyżką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pasta con la ricotta (makaron z serem Ricotta), Pasta con la ricotta (makaron z serem Ricotta), oraz Smażone kwiaty cukinii z Bawolą ricottą: Fiori di Zucca Fritte con Ricotta di Bufalan e Pomodori.
Instrukcje
Zawiąż mięso i agresywnie dopraw solą i pieprzem. W holenderskim piekarniku rozgrzej olej na dużym ogniu, aż do wędzenia. Mięso zrumienić ze wszystkich stron, następnie dodać marchewkę, cebulę i seler i gotować, aż warzywa się zrumienią.
Dodaj wino i gotuj na dużym ogniu, aż wino zmniejszy się o połowę, około 5 minut.
Dodaj przecier pomidorowy, zagotuj, zmniejsz ogień do wrzenia i przykryj patelnię. Kontynuuj gotowanie na małym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie.
Wyjmij mięso z patelni i pokrój w 1-calową kostkę. Odstawić do dużej miski. Utrzymuj soki z patelni w cieple i usuń wszelki obcy tłuszcz za pomocą kadzi.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli. Gotuj ziti we wrzącej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż będzie miękkie al dente. Podczas gotowania makaronu umieść ricottę w misce i dodaj chochlę wody do gotowania makaronu, aby ją stopić.
Odcedź makaron i dodaj do miski z mięsem.
Dodaj ricottę i caciottę i wymieszaj, aby połączyć.
Posmaruj wnętrze dużej zapiekanki oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Umieść chochlę sosu na dnie zapiekanki, a następnie warstwę makaronu i mieszanki mięsnej. Zetrzyj trochę Parmigiano-Reggiano, a następnie powtórz z kolejną warstwą sosu, następnie makaronem i mięsem, Parmigiano, aż wszystkie składniki się zużyją, a zapiekanka będzie pełna.
Piec w piekarniku 15 minut.
Podawać w rozgrzanych miseczkach na makaron.