Pieczony Kurczak Yorkshire
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj kurczaka Roaster Yorkshire. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 802 kalorie. Ten przepis służy 4. Mieszanka pieprzu, pudding yorkshire, mąka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać budyń sojowy można śledzić to danie główne z Babeczki Budyniowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 59%. Podobne przepisy to Pudding Yorkshire, Puddingi Yorkshire, oraz Pudding Yorkshire.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Wstrząsnąć 1/2 szklanki mąki, 1 łyżeczka soli, pieprz i 2 łyżeczki pietruszki w dużej plastikowej torbie.
Dodać kurczaka, i wrzucić do pokrycia całej mieszaniny mąki.
Usunąć kurczaka i wstrząsnąć, aby usunąć nadmiar mąki.
Umieść pierś bokiem do góry, na małej, pokrywkowej patelni do pieczenia, która jest nieco większa niż kurczak.
Rozpuścić olej równomiernie na kurczaku, pozwalając nadmiar pokryć dno patelni do pieczenia.
Przykryć i piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę.
Po pieczeniu kurczaka przez 1 godzinę przygotuj ciasto Yorkshire pudding, ubijając jajka, mleko i 1 łyżkę natki pietruszki do wymieszania.
Dodaj 1 szklankę mąki, proszek do pieczenia i 1 łyżeczkę soli; ubijaj, aż uformuje się gładkie ciasto.
Wyjmij patelnię z piekarnika i umieść na blasze do pieczenia.
Wlać ciasto Yorkshire pudding równomiernie na wierzch kurczaka, tak aby nadmiar spływał do oleju na dnie patelni.
Wróć do piekarnika i piecz, aż Pudding Yorkshire będzie dmuchany i złocisty, a kurczak nie będzie już różowy w kości, a soki będą jasne, 20 do 30 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości powinien odczytać 180 stopni F (82 stopni C).