Pieczony kurczak Michelle
Pieczony kurczak Michelle jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 375 kalorii, 29g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 22 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sos sojowy, szalotki, korzeń imbiru i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Michelle ' s Coconut Chicken Curry, Szynka pieczona Michelle, oraz Michelle ' s Caramel Corn.
Instrukcje
Kłuć kurczaka widelcem, aby stworzyć otwory do penetracji przypraw. W małej misce połączyć czosnek, szalotki, cebula, imbir, sos ostrygowy, ciemny sos sojowy, lekki sos sojowy, ketchup, sos chili i chili w proszku.
Umieść kurczaka w naczyniu do pieczenia 9x13 cali i natrzyj mieszaninę sosu do kurczaka. Przykryć i przechowywać w lodówce. Marynować przez co najmniej 4 godziny lub przez noc, jeśli to możliwe.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Zdjąć przykrycie i piec kurczaka w nagrzanym piekarniku przez 30 minut. Odwróć się na drugą stronę i piecz przez kolejne 30 minut, lub aż kurczak zostanie ugotowany, złoty kolor i soki będą jasne. Podlewać często marynatą podczas pieczenia.
Podawać z pokrojonymi ogórkami.