Pieczony Czerwony Lucjan w śródziemnomorskim sosie pomidorowym

Pieczony Czerwony Lucjan w śródziemnomorskim sosie pomidorowym
Pieczony Czerwony Lucjan w śródziemnomorskim sosie pomidorowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 336 kalorii, 37g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 3,73 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, szafran, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Zapiekany Lucjan z sosem pomidorowo-pomarańczowym, Śródziemnomorski Grillowany cały Lucjan z koprem włoskim i sosem maślanym Pernod, oraz Czerwony Lucjan, krewetki i arbuz Ceviche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Na dużej patelni, rozgrzać olej na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać pomidory, szalotki, czosnek, i koper włoski i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory zmiękną, ale nadal mają jakiś kształt, o 5 protokół. Nadmiar wilgoci z pomidorów powinien wyparować, ale jeśli nie, odcedzić i zarezerwować pomidory i zwrócić nadmiar płynu na patelnię. Gotuj ciecz na dużym ogniu, aż zostanie zredukowana do syropu. Odstawić pomidory na patelnię, doprawić szafranem, solą i pieprzem. Wymieszać posiekaną natkę pietruszki. (Sos można zrobić z wyprzedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
PomidorPomidor
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzafranSzafran
Koper WłoskiKoper Włoski
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
SyropSyrop
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Ostudzić do temperatury pokojowej, przykryć i schłodzić.)
5
Ułóż warstwę sosu na dużym, głębokim, żaroodpornym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
6
Umieść rybę na talerzu i przykryj resztę sosu z wyjątkiem głowy i ogona.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby
7
Piec 50 do 60 minut, aż nóż łatwo przenika do kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
8
Udekoruj talerz gałązkami pietruszki i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
9
artykuł var
10
Typ_27_data = {};
11
artykuł
12
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawSos
Magazyn