Pieczone panierowane małże: Cozze al Forno
Pieczone panierowane małże: Cozze al Forno to pescatarian przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 252 kalorie, 8G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 17% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, oregano, pietruszki o płaskich liściach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 84%. Ten wynik jest ogromny. Spróbuj Cozze al Pomodoro (nadziewane małże), Schłodzone Małże - - - Cozze Fredde, oraz Cozze al gratin (zapiekane małże) podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Przygotować szorowane małże do gotowania przez płukanie pod bieżącą wodą. Odrzuć te, które są ziejące, zachowując tylko te, które są mocno zamknięte; Odrzuć również te, które są bardzo ciężkie.
Umieść małże na patelni z 2 do 3 łyżkami wytrawnego białego wina lub wody na średnim ogniu i gotuj, często mieszając, aż małże zaczną się otwierać. (Małże będą gotować później.) Łyżką szczelinową wyjąć małże do miski po ich otwarciu.
Gdy wszystkie małże zostaną usunięte, odcedź płyn w garnku przez drobne sito lub kilka warstw gazy. Zarezerwuj płyn. (Powinieneś mieć 1/4 szklanki płynu-jeśli nie, uzupełnij różnicę odrobiną wytrawnego białego wina lub wody.)
Usuń małże z muszli, rezerwując pół muszli dla każdego małża. Połówki muszli ustawić na blasze do pieczenia i umieścić małża w każdej skorupce.
W małej misce połącz czosnek, pietruszkę, oregano, starty ser i bułkę tartą, a następnie posyp mieszaninę małż cienką warstwą.
Na bułce tartej skropić oliwę z oliwek i zarezerwowany napinany płyn z małży.
Piecz małże przez około 10 minut lub aż wierzchołki będą brązowe i chrupiące.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej. Nie podgrzewać.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślane chardonnay jest idealne dla przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet to klasyczny wybór dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półsuche riesling może zrównoważyć ciepło. The MacMurray Ranch Russian River Chardonnay z oceną 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![MacMurray Ranch Russian River Chardonnay]()
MacMurray Ranch Russian River Chardonnay
Rosyjska dolina rzeki Chardonnay jest bogatym wyrazem tej słynnej nazwy, oferując eleganckie aromaty jasnych cytrusów, bezy cytrynowej i brzoskwini podkreślone nutami świeżej moreli. Na podniebieniu subtelne nuty opiekanej wanilii i odrobina brązowej przyprawy z starzenia się dębu są otoczone luksusowym odczuciem w ustach. Nuty makadamii, minerałów i miodu pozostają na satysfakcjonującym wykończeniu wypolerowanym z podniesioną kwasowością.