Pieczone kotlety jagnięce z szalotką, pomidorami i sosem z oliwek

Pieczone kotlety jagnięce z szalotką, pomidorami i sosem z oliwek
Pieczone kotlety jagnięce z szalotką, pomidorami i sosem z oliwek mogą być dobrym przepisem na poszerzenie zestawu przepisów na danie główne. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 87 g białka, 47 g tłuszczu i łącznie 899 kalorii. Za 7,03 USD za porcję ten przepis pokrywa 46% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, rosół z kurczaka, pietruszkę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 71%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują miętowe kotlety jagnięce z karmelizowaną szalotką, ruszt jagnięcy z pieczonym sosem pomidorowym i udziec jagnięcy pieczony w ziołach z warzywami i sosem.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Czosnek posiekaj i rozgnieć z solą. W małej misce wymieszaj pastę czosnkową, rozmaryn, pieprz i 2 łyżki oleju. Kotlety jagnięce osusz. Zarezerwuj 1 łyżkę rozmarynu na sos, a pozostałą część równomiernie wetrzyj w kotlety. Kotlety jagnięce można przygotować do tego momentu na 1 dzień wcześniej i schłodzić pod przykryciem. Schłodź zarezerwowany rozmaryn pod przykryciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Mięso MieloneMięso Mielone
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
Szalotkę i pomidory przekrój wzdłuż na ćwiartki i w misce wymieszaj z 2 łyżkami oliwy, tymiankiem, mielonym czosnkiem, cukrem oraz solą i pieprzem do smaku. Ułóż pomidory przekrojonymi stronami do góry, w 1 warstwie na płytkiej blasze do pieczenia z szalotką i piecz w piekarniku przez 30 minut. Oliwki przepołowić i wypestkować. Podczas gdy warzywa się pieczą, na 12-calowej patelni żaroodpornej rozgrzej pozostałą łyżkę oleju na umiarkowanie dużym ogniu, aż będzie gorąca, ale nie dymiąca, i smaż kotlety na złoty kolor, około 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Zmniejsz temperaturę do 375 stopni F. Włóż kotlety do górnej jednej trzeciej części piekarnika. Piecz warzywa do miękkości i karmelizacji, około 20 minut. Piecz kotlety przez 10 do 15 minut w przypadku średnio rzadkiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Kotlety Tansfer wyłożyć na talerz i odstawić w ciepłe miejsce.
7
Dodaj wino do patelni z zarezerwowanym rozmarynem i gotuj, zeskrobując brązowe kawałki, 1 minutę. Gotuj mieszaninę, aż zredukuje się do około 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Dodaj bulion i gotuj mieszaninę, aż zmniejszy się do około 3/4 szklanki, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
9
Gdy kotlety się ugotują, wlej sos mięsny z naczynia na patelnię i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Masło pokroić na kawałki i dodać je wraz z oliwkami do sosu. Wiruj patelnię, aby dodać masło i gotuj, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawić jus solą i pieprzem oraz wymieszać z natką pietruszki. Kotleciki ułożyć na półmisku z pomidorami i szalotką. Posmaruj każdą porcję sosem łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn