Pieczone Jabłko Nadziewane Rodzynkami
Nadziewane rodzynkami pieczone jabłko może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, syrop klonowy, jagody i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pieczone Jabłko Z Nadzieniem Daktylowym, Pieczony kompot z jabłek i rodzynek, oraz Farsz Jabłkowo-Rodzynkowy Pieczony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rodzynki umieść w żaroodpornej misce i zalej je wrzącą wodą. Pozwól im moczyć, aż będą pulchne (czas zależy od wieku rodzynek) i pozostań w płynie do moczenia, aż będziesz gotowy do gotowania. Umyć jabłko i usunąć większość rdzenia, pozostawiając około 1/4 cala na dole.
Usuń cienki pasek skórki z okolic jamy.
Umieść jabłko w głębokim naczyniu do pieczenia w kuchence mikrofalowej lub misce.
Posypać wnętrze odrobiną cynamonu i napełnić odsączonymi rodzynkami.
Rodzynki zalać łyżeczką namoczonej wody i skropić syropem rodzynki i wierzch jabłka. Kuchenka mikrofalowa, odsłonięta, na dużej mocy, aż jabłko będzie miękkie, 3-5 minut, testowanie widelcem po 3 minutach. Pozostawić do ostygnięcia na 5 minut przed podaniem. (Uwaga: wewnątrz może być bardzo gorąco, więc niech ostygną przed jedzeniem.)