Pieczone figi w syropie cytrynowym

Pieczone figi w syropie cytrynowym
Pieczone figi w syropie cytrynowym to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Jeśli masz jędrne Dojrzałe fioletowe figi, wodę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczone Figi Z Syropem Klonowym, Lodami Waniliowymi I Opiekaną Mgiełką, Pieczony Budyń Borówkowy Z Syropem Cytrynowym, oraz Figi nadziewane syropem miodowo-balsamicznym.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. 3gotuj wodę i 1/2 szklanki cukru w małym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
2
Wyjąć Syrop z ognia. Wycisnąć wystarczającą ilość soku z 2 cytryn, aby odmierzyć 1/3 szklanki i wymieszać z syropem, a następnie wyrzucić połówki cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
SokSok
SyropSyrop
3
Skórkę z pozostałej cytryny wyjąć w długie paski za pomocą obieraczki do warzyw i, jeśli to konieczne, przyciąć dowolny biały rdzeń ze skórki ostrym nożem do parkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
NóżNóż
4
Skórkę pokroić wzdłuż na cienkie paski julienne. Cytryna rezerwowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
5
Skórkę blanszujemy w rondlu 1-1 1/2 litra wrzącej wody na 1 sekundę, następnie odcedzamy na sito i dodajemy do syropu. 3
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
6
Odetnij resztki cytryny. Pracując nad misą, wyciąć segmenty wolne od membran.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
7
Masło rozprowadzić w 1 1/2-quart Ognioodporne gratin dish lub 10-calowy ciężki żaroodporne patelni. Ułóż figi, pokrój boki do góry, lekko nakładając się w 1 warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Posypać pozostałymi 2 łyżeczkami cukru i piec, aż figi zmiękną i zaczną wydzielać sok, ale nadal zachowują swój kształt, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
CukierCukier
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Przenieść figi z rowkiem łyżką do płytkiej miski i umieścić zapiekankę lub patelnię na palniku na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
10
Dodaj syrop i deglaze gratin dish lub patelni przez gotowanie, aż syrop zmniejsza się do około 3/4 Puchar, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
W misce dodaj segmenty cytryny wraz z sokami i wlej syrop (z segmentami cytryny) na figi. Przed podaniem schłodzić do ogrzania lub temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
SyropSyrop
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
1
Syrop można przygotować, bez odtłuszczania i dodawania segmentów cytryny, 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed deglazing zapiekanka i dodając segmenty cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
SyropSyrop
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn