Pieczona Żabnica z curry soczewicą i rumianym kalafiorem maślanym

Pieczona Żabnica z curry soczewicą i rumianym kalafiorem maślanym
Pieczona Żabnica z curry soczewicą i rumianym kalafiorem maślanym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.66 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 629 kalorii, 41g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz oliwę z oliwek, paprykę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kalafior Pieczony Na Maśle, Puree kalafiorowe "ziemniaki" z rumianym masłem, oraz Żabnica Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 4 składniki zagotować w średnim rondlu. Zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż kalafior jest bardzo delikatny, o 17 protokół. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Przenieść mieszaninę do blendera; dodać 3 łyżki wody i puree, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill. Podgrzać na średnim ogniu, mieszając i dodając więcej wody do cienkiego sosu, w razie potrzeby.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę, marchew, i seler; smażyć do miękkości, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
3
Dodaj soczewicę, curry i paprykę; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
PaprykaPapryka
Curry W ProszkuCurry W Proszku
4
Dodać 2 1/2 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 30 protokół. Odsłaniać; mieszać do wchłonięcia płynu, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
5
Tymczasem, gotować masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać kalafior; sauté aż do początku brązowy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
7
Dodać 1/4 szklanki wody; przykryć i gotować, aż kalafior będzie kruchy-delikatny i woda odparuje, o 3 minuty dłużej. Wymieszać mieszaninę soczewicy. Doprawić solą i pieprzem. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KalafiorKalafior
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
8
Odstawić w temperaturze pokojowej. Przepłukać przed podaniem.)
1
W misce wymieszać natkę pietruszki i skórkę cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Posypać żabnicę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ŻabnicaŻabnica
2
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj ryby; smażyć, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 6 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
4
Podziel sos na 4 talerze. Łyżka mieszanki soczewicy obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
SOSSOS
5
Rybę ułożyć na soczewicy, posypać gremolatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
RybyRyby
6
* Dostępne w sklepach specjalistycznych żywności i niektórych supermarketach.

Składniki

2(zima)(1/4 patyczka) masło(1/4 patyczka) masło1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana obrana marchewkadrobno posiekana obrana marchewka1Średnia żółta cebula, posiekanakalafior florets (od około jednej 22-uncji głowy)kalafior florets (od około jednej 22-uncji głowy)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekany selerdrobno posiekany seler11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Biała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiSoczewica Francuska Zielona (lentilles de Puy)Soczewica Francuska Zielona (lentilles de Puy)4ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona2(zima)starta skórka z cytrynystarta skórka z cytryny680Orzechy dowolne (posiekane)filety z żabnicy (każdy o grubości około 1 cala), bez skóryfilety z żabnicy (każdy o grubości około 1 cala), bez skóry1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża pietruszka włoskaposiekana świeża pietruszka włoska6516 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwoda, podzielonawoda, podzielona2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCytrynowy budyń błyskawicznyCytrynowy budyń błyskawiczny

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn