Pieczona polędwica wieprzowa z koprem włoskim
Pieczeń wieprzowa z koprem włoskim to danie główne dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 743 kalorie , 59 g białka i 27 g tłuszczu . Za 4,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 52% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, czosnku, liści tymianku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Ten przepis polubiło 54 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 25 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niesamowity wynik łyżką wynoszący 95% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Pieczeń wieprzowa z sałatką z kopru włoskiego , Pieczona schab wieprzowy z nacieraniem koperkiem i czosnkiem oraz Pieczona polędwica wieprzowa z nacieraniem kopru włoskiego i czosnku .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
W moździerzu i tłuczku lub w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze zmiel czosnek, 1 łyżkę soli i liście tymianku.
Rozłóż mieszaninę na polędwicy wieprzowej i pozostaw ją w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut.
W międzyczasie pokrój bulwy kopru włoskiego w grube kliny, przecinając rdzeń. Koper włoski, marchewkę, ziemniaki i cebulę wrzucić do miski z oliwą z oliwek, roztopionym masłem, solą i pieprzem do smaku.
Warzywa włóż do dużej brytfanny i piecz przez 30 minut.
Dodaj polędwicę wieprzową na patelnię i kontynuuj smażenie przez kolejne 30 do 50 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa włożony w środek wieprzowiny wskaże dokładnie 138 stopni.
Zdejmij mięso z patelni i włóż warzywa do piekarnika, aby dalej się gotowały. Przykryj mięso folią aluminiową i odstaw na 15 minut, aby odpoczęło.
Usuń nitki z mięsa i pokrój je w grube plasterki. Na talerzu ułóż mięso i warzywa.
Posyp solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.