Pieczona noga jagnięcina z ziołami i czosnkiem

Pieczona noga jagnięcina z ziołami i czosnkiem
Pieczona w ziołach i czosnku noga jagnięcina jest bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.51 za porcję. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 30g białka, oraz 11g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś or1 łyżeczka liści tymianku, olej roślinny, noga z jagnięciny i kilka innych rzeczy, aby dziś. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czosnkowo-ziołowa pieczona noga jagnięcina, Czosnek i zioła pieczona jagnięcina na ziemniakach boulangère, oraz Włoska Pieczeń Ziołowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W małej misce, wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem jagnięciny, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieścić jagnięcinę w płytkiej patelni do pieczenia (zachować siatki lub sznurek na jagnięcinę).
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Rozprowadzić mieszankę ziołową na całej powierzchni jagnięciny. Włóż termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części jagnięciny i nie spoczywała w tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
5
Piecz 2 godziny 5 minut do 2 godzin 15 minut dla średnio rzadkich lub do termometru 60°. (dla średniej doneness, piec do termometru155.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć z piekarnika; przykryć luźno folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
7
Odstawić na 15 do 20 minut, aż termometr odczyta 63° (lub 160 ° F dla średniej doneness).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
8
Przed podaniem zdjąć siatkę lub sznurek.
9
W razie potrzeby podawać z sokami na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia27
Magazyn