Pieczona noga jagnięcina z miętą i jogurtem ogórkowym
Pieczona noga jagnięcina z miętą i jogurtem ogórkowym jest bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. Na 4,74 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 godzin i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka mięty, szalotki, ogórka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 74%. Spróbuj Bulion jagnięcy z jogurtem ogórkowo-miętowym, Dip ogórkowo-miętowy jogurtowy, oraz Sałatka ogórkowa z jogurtem i miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać szalotki, czosnek, rozmaryn, cukier, kolendra, sól, i płatki chile. Pocierać mieszaninę na powierzchni jagnięciny. Ustaw jagnięcinę w dużym szklanym naczyniu do pieczenia; przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Opłucz jagnięcinę i osusz.
Rozgrzać patelnię do pieczenia lub dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu. Baranek brązowy po obu stronach.
Ustawić jagnięcinę na stojaku do pieczenia na patelni i smażyć, tłuszczu stronie do góry, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 140 stopni F, około 1 1/2 godziny.
Przełożyć na talerz. Ustaw patelnię na średnim ogniu i dodaj wywar, skrobając kapiele z patelni, aby rozpuścić je w bulionie. Dusić aż zmniejszy się o połowę.
Podawać jagnięcinę z obniżonym sosem pan, sos Tzatziki, i grillowane warzywa, takie jak bakłażan, cukinia, i żółty squash rzucił z czerwonego octu winnego i oliwy z oliwek.
Wymieszać wszystkie składniki w średniej misce, aż do całkowitego połączenia.
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został pomniejszony o przepis masowy dostarczony przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu, we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.