Pieczona noga jagnięca z masłem Koprowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej nogi jagnięciny z masłem Koprowym. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 453 kalorie, 46g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, grubo zmielony pieprz, niskosolny bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kminek i koper włoski pieczona jagnięcina, Wolno pieczona jagnięcina z cynamonem, koprem włoskim i cytrusami, oraz Pieczona noga jagnięca z masłem Estragonowo-miętowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie składniki wymieszać widelcem w średniej misce. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.)
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 232°.
Wlać 2 łyżki oleju do dużej patelni.
Umieść patelnię bezpośrednio na 2 palnikach na średnim ogniu.
Jagnięcinę posypać solą i pieprzem.
Dodać jagnięcinę do patelni i brązowy ze wszystkich stron, około 8 minut w sumie.
Jagnięcinę posmarować połową przyprawionego masła.
Pieczona jagnięcina 30 minut. Zmniejsz temperaturę do 177°; kontynuuj pieczenie, aż termometr włożony do najgrubszej części mięsa zarejestruje130 dla średnio rzadkich, około 40 minut dłużej.
Przenieść na talerz; namiot z folią.
Odtłuścić tłuszcz z kapieli na patelni.
Umieść patelnię na 2 palnikach na dużym ogniu.
Dodaj wino i bulion. Gotować, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 2 filiżanek, o 13 protokół.
Ubij w pozostałym przyprawionym maśle (sos będzie cienki). Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
W razie potrzeby udekorować jagnięciną gałązkami rozmarynu.