Pieczona Krówka
Pieczona Krówka to lacto ovo vegetarian deser. Za 63 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 27g tłuszczu i w sumie 464 kalorii. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Mieszanka lodów waniliowych, kakao, jajek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pyszne Pieczone Krówki, Pieczony Budyń Krówki, oraz Pieczone Pączki Z Krówki Czekoladowej.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Ubij jajka na jasny kolor. Ubij cukier, aż się połączy.
Dodaj kakao, mąkę, roztopione masło i ekstrakt waniliowy.
Delikatnie wymieszaj, aż dobrze się połączą.
Wlej ciasto do 4 dużych kokilek. Umieść kokilki w większej patelni do połowy pełnej wody.
Piecz, aż górna skórka będzie chrupiąca, a reszta ciasta będzie jędrna, ale nie zastygła, 40 do 50 minut. Jeśli wyciągniesz go z piekarnika i masz wątpliwości, włóż go z powrotem na 10 minut.
Podawać ze słodzoną bitą śmietaną lub lodami waniliowymi.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Krówka działa naprawdę dobrze z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "