Pieczona jagnięcina z sosem granatowo-Tamaryndowym

Pieczona jagnięcina z sosem granatowo-Tamaryndowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj pieczonej jagnięciny z sosem granatowo-Tamaryndowym. Jedna porcja zawiera 678 kalorii, 42g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 7,22 zł za porcję. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, sól i pieprz, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona granatu można śledzić to danie główne z Granat Jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pieczony stelaż jagnięcy z sosem Rozmarynowo-granatowym i kozim serem placek ziemniaczany, Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem, oraz Duszona jagnięcina w sosie z granatów dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz cukier, sok, wywar i pastę tamaryndowca-Pasilla w ciężkim rondlu na średnim ogniu. Gotować i mieszać, aż cukier się rozpuści. Następnie zwiększyć ciepło tak mieszaniny simmers. Gotować, często mieszając, aż ciecz zgęstnieje i zmniejsza się do nieco mniej niż 1 szklanka, o 20 protokół. Włącz ciepło do bardzo niskiego i utrzymać SOS ciepły podczas gotowania jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Podczas gotowania sosu, podgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Skropić jagnięcinę oliwą z oliwek, obficie posypać solą i umieścić na patelni. Gotować z każdej strony przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw na 3 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Pokroić jagnięcinę w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
6
Kładziemy plastry na talerze i łyżkę na sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Posypać pestkami granatu i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
8
W małym rondlu zagotować 1 szklankę wody. Ułóż talerz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu, aż zacznie tańczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Dodać pasillas i smażyć z obu stron, aż będą nadmuchane, w sumie około 15 sekund.
11
Przenieś chiles do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
12
Umieść je w małej misce, zalej wrzącą wodą i pozwól im namoczyć, aż będą miękkie, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Odcedzić chiles i zarezerwować je i moczenie płynu oddzielnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
14
Wyrzucić olej i wytrzeć patelnię do czysta. Połóż na średnim ogniu. W dużej misce wrzucić czosnek, pomidory i cebulę z pozostałą 1 łyżką oleju. Doprawić solą i pieprzem, delikatnie wrzucić i umieścić je na gorącej patelni. Gotować, aż zostaną zwęglone z widocznymi czarnymi plamami, około 7 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Przełożyć warzywa do czystej miski i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
16
Umieść miąższ tamaryndowca, chiles, 1/2 szklanki płynu do namaczania i prażone warzywa w blenderze lub robocie kuchennym i zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
17
Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do tygodnia lub w zamrażarce do miesiąca.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia58
Magazyn