Pieczona i wolno pieczona noga jagnięcina z kminkiem i czosnkiem

Pieczona i wolno pieczona noga jagnięcina z kminkiem i czosnkiem
Pieczona i wolno pieczona noga jagnięcina z kminkiem i czosnkiem jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 14 porcjami. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 42 kalorie, 0g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz czosnek, sól, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczona i wolno pieczona noga jagnięcina z kminkiem i czosnkiem, Maślana noga jagnięciny pieczona z imbirem i czosnkiem, oraz Kotlety jagnięce z kminkiem pieczonym z kuskusem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać olej, czosnek, sól, pieprz, kminek i oregano; rozprowadzić pastę po obu stronach jagnięciny i odstawić na godzinę, aż mięso osiągnie temperaturę pokojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
KminekKminek
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
2
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji górnej lub górnej-środkowej (w zależności od grubości jagnięciny) i podgrzewaj brojlery na wysokości przez co najmniej 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Ułożyć jagnięcinę, pociętą bokiem do góry, na dużym stojaku z drutu ustawionym nad wyłożoną folią patelnią do pieczenia. Broil, przesuwając patelnię, aby cała powierzchnia brązowieje równomiernie, o 8 protokół. Obróć jagnięcinę; kontynuuj pieczenie, aż dobrze rumiane z drugiej strony, o 8 minut dłużej. Wyłącz brojlery, wyjmij jagnięcinę z piekarnika i pozostaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Piekarnik rozgrzać do 325 stopni. Wbij termometr do mięsa w najgrubszą część jagnięciny; odstaw do piekarnika. Piec w sumie 50 minut do 1 godziny, aż termometr rejestruje różowo-różowy 140 stopni. Jagnięcinę sprawdzić kilka razy po 30 minutach. Jeśli jagnięcina zrobi się wcześniej, po prostu wyłącz piekarnik do 170 stopni, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
5
Jak tylko jagnięcina wyjdzie z piekarnika, wycisnąć sok z cytryny i posypać świeżymi ziołami. Wyrzeźbić, krojąc w poprzek ziarna, jeśli to możliwe. Ułożyć na talerzu, skropić nagromadzonymi sokami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Ziołaświeże Zioła
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
ZiarnaZiarna
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia1
Magazyn