Pieczona i wolno pieczona noga jagnięcina z kminkiem i czosnkiem
Pieczona i wolno pieczona noga jagnięcina z kminkiem i czosnkiem jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 14 porcjami. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 42 kalorie, 0g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz czosnek, sól, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczona i wolno pieczona noga jagnięcina z kminkiem i czosnkiem, Maślana noga jagnięciny pieczona z imbirem i czosnkiem, oraz Kotlety jagnięce z kminkiem pieczonym z kuskusem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać olej, czosnek, sól, pieprz, kminek i oregano; rozprowadzić pastę po obu stronach jagnięciny i odstawić na godzinę, aż mięso osiągnie temperaturę pokojową.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji górnej lub górnej-środkowej (w zależności od grubości jagnięciny) i podgrzewaj brojlery na wysokości przez co najmniej 10 minut.
Ułożyć jagnięcinę, pociętą bokiem do góry, na dużym stojaku z drutu ustawionym nad wyłożoną folią patelnią do pieczenia. Broil, przesuwając patelnię, aby cała powierzchnia brązowieje równomiernie, o 8 protokół. Obróć jagnięcinę; kontynuuj pieczenie, aż dobrze rumiane z drugiej strony, o 8 minut dłużej. Wyłącz brojlery, wyjmij jagnięcinę z piekarnika i pozostaw na 10 minut.
Piekarnik rozgrzać do 325 stopni. Wbij termometr do mięsa w najgrubszą część jagnięciny; odstaw do piekarnika. Piec w sumie 50 minut do 1 godziny, aż termometr rejestruje różowo-różowy 140 stopni. Jagnięcinę sprawdzić kilka razy po 30 minutach. Jeśli jagnięcina zrobi się wcześniej, po prostu wyłącz piekarnik do 170 stopni, aż będzie gotowy do podania.
Jak tylko jagnięcina wyjdzie z piekarnika, wycisnąć sok z cytryny i posypać świeżymi ziołami. Wyrzeźbić, krojąc w poprzek ziarna, jeśli to możliwe. Ułożyć na talerzu, skropić nagromadzonymi sokami i podawać.