Pieczona dynia maślana, rozmaryn i czosnek lasagne
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać pieczone dyni, rozmaryn, i czosnek Lasagnan spróbować. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 14g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.09 za porcję. Mieszanka soli, czosnku, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 56%. Spróbuj Rosemary Butternut Squash Lasagna, Lasagnan z pieczonej dyni, oraz Pieczona Piżmowa Lasagna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż dynię w jednej warstwie na dużej patelni pokrytej sprayem do gotowania. Płaszcz squasha w sprayu do gotowania.
Piec w 450 przez 25 minut lub aż squash będzie po prostu miękkie, mieszając raz. Odstawić.
Niższa temperatura piekarnika do 35
Połącz 3 1/2 szklanki mleka i rozmarynu w szklanej miarce 1-quart i kuchenkę mikrofalową w wysokiej 5 minut lub aż mieszanina zacznie się gotować.
Odstawić na 10 minut. Przecedzić mleko przez drobne sito do miski; wyrzucić rozmaryn.
Lekko łyżka mąki uniwersalnej do suchej miarki; wyrównać nożem.
Połączyć mąkę i pozostałą 1/2 szklanki mleka, mieszając mieszaninę mąki z trzepaczką, aż dobrze wymieszane, tworząc zawiesinę.
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę lub do miękkości, stale mieszając. Wymieszaj z przesiąkniętym mlekiem i zwiększ temperaturę do średnio-wysokiej. Stopniowo dodawaj zawiesinę do patelni, stale mieszając trzepaczką. Gotować 15 minut lub aż gruby, często mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać 3/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Połączyć mieszaninę mleka i squash, podrzucając delikatnie.
Rozprowadzić około 1 1/2 szklanki mieszanki do squasha na dnie 11 x 7-calowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania. Ułóż 3 makaron nad mieszaniną squasha; top z 2 szklanki mieszanki squasha i 1/4 Puchar sera. Powtórz warstwy raz z 3 makaronem, 2 szklankami squasha i 1/4 szklanki sera. Top z 3 makaronem.
Ubij śmietanę do ubijania i pozostałą 3/4 łyżeczki soli mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty.
Rozprowadzić mieszankę śmietany do ubijania na makaronie; posypać pozostałą 1/4 szklanki sera. Przykryć folią pokrytą sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut. Odkryć i piec dodatkowe 15 minut lub do złotego.