Pieczeń wieprzowa z kością w glazurze jabłkowo-rabarbarowej

Pieczeń wieprzowa z kością w glazurze jabłkowo-rabarbarowej
Pieczeń wieprzowa z kością i glazurą jabłkowo-rabarbarową to bezglutenowe danie główne. Z tego przepisu składają się 3 porcje zawierające 1797 kalorii, 188 g białka i 55 g tłuszczu każda. Za 13,03 USD za porcję ten przepis pokrywa 60% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i kup pieczeń z polędwiczki wieprzowej, brązowy cukier, cebulę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 5 godzin i 55 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 78%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pieczeń wieprzowa i brukselka z galaretką Ball's Jelly Glaze ze słodkich jabłek, Pieczeń wieprzowa z chutneyem rabarbarowym i Pieczeń wieprzowa z polewą śliwkową.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F (95 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Połóż wieprzowinę na ruszcie do pieczenia i natrzyj ją solą, czarnym pieprzem i szałwią.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
3
Powoli pieczemy wieprzowinę w nagrzanym piekarniku, aż wieprzowina nie będzie już różowa przy kości, około 5 godzin. Termometr z natychmiastowym odczytem umieszczony na środku powinien wskazywać 145 stopni F (63 stopnie C).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
Podczas smażenia wieprzowiny rozpuść masło w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszaj czosnek, szalotkę i cebulę; gotuj i mieszaj, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut. Wymieszaj rabarbar, jabłko, brązowy cukier, ocet, sok jabłkowy i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż sos zredukuje się do połowy pierwotnej objętości, czyli około 30 minut. Rozpuść skrobię kukurydzianą w zimnej wodzie, następnie dodaj do gotującego się sosu. Kontynuuj gotowanie i mieszaj, aż sos zgęstnieje do konsystencji syropu klonowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Gdy wieprzowina osiągnie wewnętrzną temperaturę 145 stopni F (63 stopnie C), nałóż na pieczeń wieprzową tyle glazury rabarbarowej, aby całkowicie ją przykryła. Włóż wieprzowinę z powrotem do piekarnika i kontynuuj pieczenie, aż polewa stwardnieje, a temperatura wewnętrzna osiągnie 71 stopni C, czyli około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Odczekaj 10 minut przed pokrojeniem.
7
Podawać z pozostałą glazurą jabłkowo-rabarbarową.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 55 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia56
Magazyn