Pieczenie Z Dorie: Corniest CORN Muffins
Pieczenie z Dorie: Corniest Corn Muffins to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 105 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka soli, mąki kukurydzianej, maślanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Corniest Corn Muffins, Ugotuj książkę: Corniest Corn Muffins, oraz Pieczenie z Dorie: Gourmandise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotowanie: umieść stojak w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 204°. masło lub spryskaj 12 foremek do muffinek w zwykłej puszce na muffinki lub dopasuj foremki do papierowych kubków na muffinki.
Pracując w dużej misce, ubić razem mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i gałkę muszkatołową. W dużej szklanej miarce z wylewką lub w innej misce ubij razem maślankę, stopione masło, olej, jajko i żółtko.
Na suche składniki wlać płynne składniki i delikatnie, ale szybko wymieszać trzepaczką lub gumową szpatułką. Nie martw się o dokładność – ciasto będzie grudkowate i tak powinno być. Wymieszać z ziaren kukurydzy. Podziel ciasto równomiernie między foremki do muffinek.
Wsuń patelnię do piekarnika i piecz 15-18 minut, lub aż blaty będą złote, a nóż włożony w środek babeczek wyjdzie czysty. Wyciągnij patelnię z piekarnika i ostrożnie wyciągnij każdą babeczkę z formy i na stojak, aby ostygła.
Serwowanie: babeczki są świetne ciepłe lub w temperaturze pokojowej, a szczególnie świetnie podzielone, tosty i posypane masłem lub dżemem lub obiema (jeśli nie są w koszu chlebowym na obiad, to znaczy).
Przechowywanie: podobnie jak wszystkie babeczki, najlepiej je jeść w dniu ich wyprodukowania. Jeśli chcesz je zachować, najlepiej owinąć je hermetycznie i wrzucić do zamrażarki, gdzie będą trzymać przez około miesiąc; ponownie ogrzać w piekarniku 149°, jeśli chcesz, lub podzielić je i tosty-zrób to, a będą o wiele bardziej pyszne z masłem.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Południe w menu? Spróbuj sparować z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Gunderloch Estate Riesling Dry z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Gunderloch Estate Riesling Dry