Pieczenie Z Dorie: Corniest CORN Muffins

Pieczenie Z Dorie: Corniest CORN Muffins
Pieczenie z Dorie: Corniest Corn Muffins to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 105 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka soli, mąki kukurydzianej, maślanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Corniest Corn Muffins, Ugotuj książkę: Corniest Corn Muffins, oraz Pieczenie z Dorie: Gourmandise dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotowanie: umieść stojak w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 204°. masło lub spryskaj 12 foremek do muffinek w zwykłej puszce na muffinki lub dopasuj foremki do papierowych kubków na muffinki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokruszony Ser Manchego, Kilka GarściPokruszony Ser Manchego, Kilka Garści
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Pracując w dużej misce, ubić razem mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i gałkę muszkatołową. W dużej szklanej miarce z wylewką lub w innej misce ubij razem maślankę, stopione masło, olej, jajko i żółtko.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Na suche składniki wlać płynne składniki i delikatnie, ale szybko wymieszać trzepaczką lub gumową szpatułką. Nie martw się o dokładność – ciasto będzie grudkowate i tak powinno być. Wymieszać z ziaren kukurydzy. Podziel ciasto równomiernie między foremki do muffinek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Wsuń patelnię do piekarnika i piecz 15-18 minut, lub aż blaty będą złote, a nóż włożony w środek babeczek wyjdzie czysty. Wyciągnij patelnię z piekarnika i ostrożnie wyciągnij każdą babeczkę z formy i na stojak, aby ostygła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Serwowanie: babeczki są świetne ciepłe lub w temperaturze pokojowej, a szczególnie świetnie podzielone, tosty i posypane masłem lub dżemem lub obiema (jeśli nie są w koszu chlebowym na obiad, to znaczy).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
DżemDżem
6
Przechowywanie: podobnie jak wszystkie babeczki, najlepiej je jeść w dniu ich wyprodukowania. Jeśli chcesz je zachować, najlepiej owinąć je hermetycznie i wrzucić do zamrażarki, gdzie będą trzymać przez około miesiąc; ponownie ogrzać w piekarniku 149°, jeśli chcesz, lub podzielić je i tosty-zrób to, a będą o wiele bardziej pyszne z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Południe w menu? Spróbuj sparować z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Gunderloch Estate Riesling Dry z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Gunderloch Estate Riesling Dry
Gunderloch Estate Riesling Dry
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn