Pieczenie chleba: szybko i powoli Sezam biały chleb
Ten przepis służy 8 i kosztuje 61 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłą wodę, masło, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 44 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczenie Chleba: Szybkie Bułki Maślane, Wypiek chleba: chleb po włosku z białą pełnoziarnistą, oraz Pieczenie Chleba: Irlandzki Chleb Pełnoziarnisty Biały dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wodę, drożdże, miód i 1 1/2 szklanki mąki w misce miksera stojącego (lub miski do mieszania, jeśli będzie ręcznie ugniatania. Przykryć miskę folią i odstawić na 30 minut (dla wersji krótkiej) lub 90 minut (dla wersji długiej). Albo, naprawdę, w każdej chwili pomiędzy. Po 30 minutach mieszanina będzie bardzo żywa i bąbelkowa. W 90 minut będzie miał wzrost w misce i będzie bulgotać nieco gwałtownie; może zaczął się zapadać, ale to też jest w porządku.
Posypać mąkę kukurydzianą na blasze do pieczenia i rozgrzać piekarnik do 350 stopni.
Dodać sól, masło i pozostałą mąkę, i ugniatać z hakiem ciasta, lub ręcznie, aż masz gładkie, elastyczne ciasto. Mąkę powierzchnię roboczą lekko i obrócić ciasto. Zagnieść krótko, a następnie uformować ciasto w kłodę o długości około 12 cali. (Tak, to prawda - nie ma wzrostu po dodaniu ostatniego z mąki) uszczelnić szew na dnie i umieścić ciasto, szew-strona w dół, na przygotowanej patelni. Przykryć ciasto folią i odstawić do wyrośnięcia do podwojenia wielkości, 20-30 minut.
Gdy ciasto wyrośnie, posmaruj je myciem jajecznym i posyp sezamem. Ukoś ciasto w dół centrum i piec na złoty, o 30 protokół.
Niech Bochenek ostygnie całkowicie na stojaku przed krojeniem.