Pick ' n ' mix pizza
Pick ' n ' mix pizza może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 629 kalorii, 24g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pomidorów puszki,, łagodny cheddar, i sól. 28 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Talerz z makaronem Pick & mix, Sałatka ogrodowa letnia Pick 'n' mix, oraz Wybierz Swój Smak Muffin Mix Cookie Kora.
Instrukcje
Ciasto wyrabiamy w maszynce do pieczenia chleba. Nasz trwa 45 minut, ale czas będzie się różnić w zależności od maszyny.
Na patelnię włożyć pokrojone pomidory i pomidor czysty i doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, aby zagotować płyn. Moje dzieci nie lubią bitów więc przesiać sos, ale to do ciebie.
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 200C / 220C / Gaz
Ciasto podzielić na 4-5 kulek, obtoczyć mąką i rozwałkować na posmarowanej mąką powierzchni lub bezpośrednio na blasze do pieczenia, jeśli masz takie bez boków. Jeśli posypać trochę oliwy z oliwek na mąkę pod ciastem, ta mieszanka działa jak klej, dzięki czemu można toczyć pizze naprawdę cienkie.
Gdy ciasto znajdzie się na arkuszach, rozłóż warstwę sosu pomidorowego, następnie posyp startym serem i dodaj wybrane polewy.
Wyjąć pizzę z piekarnika. Jeśli lubisz dodatkową chrupiącą bazę, zdejmij je z tacek i włóż z powrotem do piekarnika bezpośrednio na półkach na kolejne 5 minut. Dla tych, którzy lubią jajka na pizzy, smażę je na zamówienie i przesuwam w ostatniej chwili.
Polecane wino: Sangiovese, Wino Barbera, Shiraz
Pizzan w menu? Spróbuj sparować z Sangiovese, Barbera Wine i Shiraz. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, taką jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Jedno wino, którego możesz spróbować to Fantini Sangiovese. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Fantini Sangiovese
Kolor granatu, owocowy bukiet truskawek i czarnych wiśni z winnymi nutami i nutami drewna, dość intensywny i trwały; średnio treściwy, z mocnymi taninami i dobrą równowagą, natychmiastowy urok.Dobrze pasuje do salami, pikantnych pierwszych dań, czerwonych mięs i serów.