Penne z grillowanym bakłażanem i sosem Radicchio

Penne z grillowanym bakłażanem i sosem Radicchio
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Penne z grillowanym bakłażanem i sosem Radicchio. Jedna porcja zawiera 503 kalorie, 16G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.84 za porcję. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz wino, makaron fusilli), oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Penne z grillowanym kurczakiem i bakłażanem, Penne z sosem Bakłażanowym, oraz Penne z bakłażanem, białą fasolą i sosem pomidorowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Bakłażany pokroić na pół wzdłuż, a następnie pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
2
Umieścić na warstwach ręczników papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Posypać bakłażan lekko solą; odstawić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
4
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Pat bakłażan suchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
5
Umyć bakłażana i radicchio z 3 łyżkami oleju; posypać solą. Grilluj, aż bakłażan będzie miękki i radicchio zwiędnie, około 4 minut na stronę dla bakłażana i 1 minutę na stronę dla radicchio.
Składniki, których będziesz potrzebować
RadicchioRadicchio
BakłażanBakłażan
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Przenieść radicchio do deski do krojenia; posiekać grubo.
Składniki, których będziesz potrzebować
RadicchioRadicchio
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
7
Podgrzać 3 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać cebulę i czosnek; wymieszać 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
9
Dodać natkę pietruszki i tymianek. Zmniejszyć ogień do niskiej; sauté aż cebula jest miękka, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CebulaCebula
TymianekTymianek
10
Dodaj kolejne 5 składników; dusić 8 minut, często mieszając. Wymieszać bakłażana i radicchio. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RadicchioRadicchio
BakłażanBakłażan
11
Wrzucić makaron z 1 łyżką oleju w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Dodaj sos bakłażanowy i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SOSSOS
13
Posypać pokruszonym kozim serem; podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia44
Magazyn