Penne a la Carbonara
Penne a la Carbonara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 1215 kalorii. Na 6,12 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać jajka, pancetta, parmezan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pepperoni Penne Carbonara, One Pan Chicken Carbonara Penne Pasta, oraz Carbonara vegetariana (Wegetariańska Carbonara) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać dużą patelnię saute, aż będzie gorąca.
Dodaj pancetta i saute aż złoty kolor i chrupiące, o 5 protokół. Doprawić czarnym pieprzem i zdjąć patelnię z ognia.
W średniej misce ubić jajka i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z parmezanem, rezerwując 2 łyżki do dekoracji.
W dużym garnku gotuj 6 ćwiartek osolonej wrzącej wody.
Dodać makaron i gotować, aż al dente, o 8 do 10 protokół.
Makaron odcedzić w durszlaku. Nie spłucz wodą; chcesz zachować naturalne skrobie makaronu, aby sos się przylgnął. Gdy makaron jest jeszcze gorący, odstaw go z powrotem do garnka.
Dodać rumiane pancetta i dobrze wymieszać.
Dodać mieszankę śmietanową i całkowicie pokryć makaron. Ważne jest, aby szybko pracować, gdy makaron jest jeszcze ciepły, aby mieszanina śmietany gotować, ale nie zsiadać.
Dodać pozostały parmezan i posiekaną natkę pietruszki.