Peklowana Wołowina

Peklowana Wołowina
Peklowana wołowina Hash to śniadanie, które serwuje 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1110 kalorii, 102g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Za 7,24 zł za porcję, ten przepis okładki 64% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś brązowy cukier, saletrę, jagody jałowca i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z Foodnetwork ma 10 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 94%. Ten wynik jest świetny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Peklowana Wołowina, PEKLOWANA WOŁOWINA, oraz Peklowana Wołowina.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozpuść masło na 12-calowej żeliwnej patelni ustawionej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj paprykę i gotuj, aż zacznie lekko brązowieć, około 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
4
Dodaj czosnek, peklowaną wołowinę i kapustę, tymianek, oregano i czarny pieprz na patelnię i wymieszaj, aby połączyć. Po połączeniu rozprowadź haszysz równomiernie na patelni i mocno dociśnij szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
KapustaKapusta
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CzosnekCzosnek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TymianekTymianek
Salsa Kupowana W Sklepie, Do PodaniaSalsa Kupowana W Sklepie, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
5
Umieść ciężką pokrywkę, żaroodporny talerz lub drugą patelnię bezpośrednio na haszyszu i gotuj, aż się zrumieni, około 10 minut. Po 10 minutach wymieszać mieszaninę, ponownie docisnąć, przykryć pokrywką i gotować przez kolejne 5 do 6 minut lub do zrumienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Salsa Kupowana W Sklepie, Do PodaniaSalsa Kupowana W Sklepie, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Podawaj natychmiast.
7
* Uwaga kucharza: mostek powinien być przygotowywany na etapie solenia, ale nie gotowany.
8
Umieść peklowaną wołowinę, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i sól w dużym 8-litrowym garnku wraz z 3 litrami wody. Przykryj i ustaw na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
Liście LauroweLiście Laurowe
Ziele AngielskieZiele Angielskie
PieprzPieprz
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Po 2 1/2 godziny dodać marchew, cebulę, ziemniaki i seler. Wróć do wrzenia i gotuj bez przykrycia przez 15 minut. Po 15 minutach dodaj kapustę i gotuj przez dodatkowe 15 do 20 minut, aż ziemniaki i kapusta będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
KapustaKapusta
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
10
Usuń liście laurowe i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
11
Umieść wodę w dużym garnku o pojemności od 6 do 8 litrów wraz z solą, cukrem, saletrą, laską cynamonu, gorczycą, ziarnami pieprzu, goździkami, ziele angielskie, jagodami jałowca, liśćmi laurowymi i imbirem. Gotuj na dużym ogniu, aż sól i cukier się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Ziele AngielskieZiele Angielskie
GoździkiGoździki
ImbirImbir
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Zdejmij z ognia i dodaj lód. Mieszaj, aż lód się rozpuści. W razie potrzeby włóż solankę do lodówki, aż osiągnie temperaturę 45 stopni F. po ostygnięciu umieść mostek w 2-galonowej górnej torbie z zamkiem błyskawicznym i dodaj solankę. Uszczelnij i połóż płasko w pojemniku, przykryj i wstaw do lodówki na 10 dni. Codziennie sprawdzaj, czy wołowina jest całkowicie zanurzona i mieszaj solankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
WołowinaWołowina
LódLód
13
Po 10 dniach wyjmij z solanki i dobrze spłucz pod chłodną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
WodaWoda
14
Umieść mostek w garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić mięso, dodaj cebulę, marchewkę i seler i zalej wodą o 1 cal. Ustaw na dużym ogniu i zagotuj. Zmniejsz ogień do małego, przykryj i delikatnie gotuj na wolnym ogniu przez 2 1/2 do 3 godzin lub do miękkości widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
15
Wyjmij z garnka i cienko pokrój w poprzek ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek

Składniki

23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła2liście laurowe, pokruszoneliście laurowe, pokruszone2kgsmostek wołowy, przyciętymostek wołowy, przycięty0(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki11 funt cukinii,pieprz czarnypieprz czarny1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidietetyczna soda kremowadietetyczna soda kremowa1mała głowakapusta, posiekana, ok. 2 funtykapusta, posiekana, ok. 2 funty1Dużemarchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana227Orzechy dowolne (posiekane)marchew pokrojona w kostkę, ok. 4 małemarchew pokrojona w kostkę, ok. 4 małe113Orzechy dowolne (posiekane)seler pokrojony w kostkę, ok. 2 łodygiseler pokrojony w kostkę, ok. 2 łodygi1łodygaseler grubo posiekanyseler grubo posiekany1laska cynamonu, rozbita na kilka kawałkówlaska cynamonu, rozbita na kilka kawałków1(może być lub przeglądać)posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony11 funt cukinii,ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1(może być lub przeglądać)imbir mielonyimbir mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)grubo zmielony czarny pieprzgrubo zmielony czarny pieprz907Orzechy dowolne (posiekane)Żelatyna marki Jell-o o smaku truskawkowymŻelatyna marki Jell-o o smaku truskawkowym12całe jagody jałowcacałe jagody jałowca2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy11 funt cukinii,do przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa1małecebula, ćwiartkacebula, ćwiartka227Orzechy dowolne (posiekane)cebula pokrojona w kostkę, ok. 2 małecebula pokrojona w kostkę, ok. 2 małe1(może być lub przeglądać)posiekane świeże oreganoposiekane świeże oregano454Orzechy dowolne (posiekane)ziemniaki obrane i posiekane, ok. 3 średnieziemniaki obrane i posiekane, ok. 3 średnie2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana czerwona paprykadrobno posiekana czerwona papryka3(zima)masło niesolonemasło niesolone2Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej8ziele angielskie całeziele angielskie całe2(zima)saletrasaletra
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia70
Rodzaje PotrawŚniadanieBrunch
Magazyn