Peklowana wołowina Hash to śniadanie, które serwuje 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1110 kalorii, 102g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Za 7,24 zł za porcję, ten przepis okładki 64% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś brązowy cukier, saletrę, jagody jałowca i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z Foodnetwork ma 10 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 94%. Ten wynik jest świetny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Peklowana Wołowina, PEKLOWANA WOŁOWINA, oraz Peklowana Wołowina.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozpuść masło na 12-calowej żeliwnej patelni ustawionej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj paprykę i gotuj, aż zacznie lekko brązowieć, około 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
4
Dodaj czosnek, peklowaną wołowinę i kapustę, tymianek, oregano i czarny pieprz na patelnię i wymieszaj, aby połączyć. Po połączeniu rozprowadź haszysz równomiernie na patelni i mocno dociśnij szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Peklowana Wołowina
Kapusta
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Czosnek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Tymianek
Salsa Kupowana W Sklepie, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Szpatułka
5
Umieść ciężką pokrywkę, żaroodporny talerz lub drugą patelnię bezpośrednio na haszyszu i gotuj, aż się zrumieni, około 10 minut. Po 10 minutach wymieszać mieszaninę, ponownie docisnąć, przykryć pokrywką i gotować przez kolejne 5 do 6 minut lub do zrumienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Salsa Kupowana W Sklepie, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Podawaj natychmiast.
7
* Uwaga kucharza: mostek powinien być przygotowywany na etapie solenia, ale nie gotowany.
8
Umieść peklowaną wołowinę, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i sól w dużym 8-litrowym garnku wraz z 3 litrami wody. Przykryj i ustaw na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Peklowana Wołowina
Liście Laurowe
Ziele Angielskie
Pieprz
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Po 2 1/2 godziny dodać marchew, cebulę, ziemniaki i seler. Wróć do wrzenia i gotuj bez przykrycia przez 15 minut. Po 15 minutach dodaj kapustę i gotuj przez dodatkowe 15 do 20 minut, aż ziemniaki i kapusta będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Kapusta
Marchew
Seler
Cebula
10
Usuń liście laurowe i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
11
Umieść wodę w dużym garnku o pojemności od 6 do 8 litrów wraz z solą, cukrem, saletrą, laską cynamonu, gorczycą, ziarnami pieprzu, goździkami, ziele angielskie, jagodami jałowca, liśćmi laurowymi i imbirem. Gotuj na dużym ogniu, aż sól i cukier się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody Jałowca
Laska Cynamonu
Nasiona Gorczycy
Pieprz
Liście Laurowe
Ziele Angielskie
Goździki
Imbir
Cukier
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
12
Zdejmij z ognia i dodaj lód. Mieszaj, aż lód się rozpuści. W razie potrzeby włóż solankę do lodówki, aż osiągnie temperaturę 45 stopni F. po ostygnięciu umieść mostek w 2-galonowej górnej torbie z zamkiem błyskawicznym i dodaj solankę. Uszczelnij i połóż płasko w pojemniku, przykryj i wstaw do lodówki na 10 dni. Codziennie sprawdzaj, czy wołowina jest całkowicie zanurzona i mieszaj solankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Solanka
Wołowina
Lód
13
Po 10 dniach wyjmij z solanki i dobrze spłucz pod chłodną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Solanka
Woda
14
Umieść mostek w garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić mięso, dodaj cebulę, marchewkę i seler i zalej wodą o 1 cal. Ustaw na dużym ogniu i zagotuj. Zmniejsz ogień do małego, przykryj i delikatnie gotuj na wolnym ogniu przez 2 1/2 do 3 godzin lub do miękkości widelca.