Patelnia Cornbread Z Dżemem Truskawkowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać patelni Cornbread z dżemem truskawkowym spróbować. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 312 kalorii. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Udaj się do sklepu i odbierz masło, truskawki, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Summer Lovin': Quick Strawberry Sangria Jam, Crumble-Topped Peanut Butter Strawberry Jam Bars, oraz Patelnia Cornbread.
Instrukcje
Umieść 9-calową żeliwną patelnię w piekarniku i rozgrzej do 400 stopni F.
Mąkę kukurydzianą, mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i soda oczyszczona ubić w dużej misce.
Ubij w mleku, maślanka, jajka i prawie wszystkie roztopione masło, zastrzegając o 1 łyżka do szczotkowania patelni.
Ostrożnie wyjąć gorącą patelnię z piekarnika i szczotkować dno i boki z zastrzeżonym roztopionym masłem.
Wlać ciasto na patelni, powrót do piekarnika i piec, aż wykałaczka włożona do środka chleba kukurydzianego wychodzi czysty, 20 do 25 protokół.
Pozostaw do ostygnięcia 10 do 15 minut, a następnie posypać lekko cukrem do tekstury.
Pokrój truskawki na szerokość w plastry o grubości 1/4 cala (plastry powinny być na tyle cienkie, aby lekko zginać). Za pomocą obieraczki do warzyw, usunąć skórkę z 1/3 cytryny z lekkim dotykiem, pozostawiając pestkę z tyłu; przenieść do dużej miski. Wyciśnij sok z cytryny do miski.
Dodać sok pomarańczowy, sól, cukier i truskawki i wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż chleb kukurydziany jest z piekarnika.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj mieszaninę truskawek i gotuj, mieszając, aż soki zmniejszą się i lekko zagęszczą, około 10 minut. Chleb kukurydziany pokroić w plasterki i podawać z dżemem truskawkowym.