Paszteciki z soczewicy z sałatą i jogurtem

Paszteciki z soczewicy z sałatą i jogurtem
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 194 kalorie, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bułki tartej, jogurt, liści pietruszki płaskie liści i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Curry Paszteciki Z Soczewicy, Azjatyckie paszteciki z ryżem i soczewicą, oraz Perskie Paszteciki Z Soczewicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś soczewicę i 3 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu. Zmniejszyć ogień, doprawić solą i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Odcedzić i ostudzić. (Jeśli nie używasz soczewicy natychmiast, pozostaw do ostygnięcia, a następnie przechowywać w lodówce w płynie do gotowania do 5 dni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
3
Połącz soczewicę, ½ łyżeczki soli, pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, jajka, bułkę tartą i pietruszkę w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
SoczewicaSoczewica
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Przenieść połowę mieszaniny do robota kuchennego; pulsować, aż będzie gładka (lub zacieru z masher ziemniaków). Złóż do pozostałej mieszaniny soczewicy, aż dobrze połączone. Za pomocą miary ¼ szklanki jako miarka, kształt mieszaniny na osiem 2 ½ -calowe paszteciki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
5
Podgrzej ciężką, dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać olej i zawirować, aby pokryć dno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
7
Dodaj paszteciki w jednej warstwie, w razie potrzeby pracując partiami. Gotować, obracając raz, aż chrupiące i brązowy, o 4 protokół.
8
Przenieść paszteciki do serwowania talerzy i lekko ostudzić.Liście sałaty podzielić na talerze; na wierzch polać pasztecikami z soczewicy. Podzielić jogurt między talerze. Doprawić solą, posypać cayenne i skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
SoczewicaSoczewica
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
9
Dekoruj jagodami kapara, pokrojoną cebulą i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody KaparaJagody Kapara
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn