Halibut z kaparami, oliwkami i pomidorami to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 371 kalorii, 34g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 6,88 zł / porcja, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mąkę uniwersalną, oliwę z oliwek, szalotkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Halibut Z Pepitami, Kaparami I Pomidorami, Penne z pomidorami, oliwkami i kaparami, oraz Bruschetta Z Pomidorami, Oliwkami I Kaparami.
Instrukcje
1
Rybę posypać solą i pieprzem. Pogłębiać w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Mąka Uniwersalna
Ryby
2
Rozgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj ryby i smażyć, aż lekko rumiane i po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 4 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
4
Przełóż rybę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
5
Ciepło pozostałe 2 łyżki oleju w tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj szalotki i pokruszony czerwony pieprz; sauté 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Szalotka
7
Wymieszać w pomidorach, oliwkach, 1/4 szklanki bazylii i kaparach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Kapary
Oliwki
Bazylia
8
Dodaj sok z małży i wino. Gotować, aż sos lekko zgęstnieje, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Małży
SOS
Wino
9
Wymieszać w 1/4 szklanki bazylii. Doprawić sosem solą i pieprzem. Łyżka sosu nad rybą.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.