Halibut z kaparami, oliwkami i pomidorami

Halibut z kaparami, oliwkami i pomidorami
Halibut z kaparami, oliwkami i pomidorami to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 371 kalorii, 34g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 6,88 zł / porcja, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mąkę uniwersalną, oliwę z oliwek, szalotkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Halibut Z Pepitami, Kaparami I Pomidorami, Penne z pomidorami, oliwkami i kaparami, oraz Bruschetta Z Pomidorami, Oliwkami I Kaparami.

Instrukcje

1
Rybę posypać solą i pieprzem. Pogłębiać w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RybyRyby
2
Rozgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj ryby i smażyć, aż lekko rumiane i po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 4 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
4
Przełóż rybę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
5
Ciepło pozostałe 2 łyżki oleju w tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj szalotki i pokruszony czerwony pieprz; sauté 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
SzalotkaSzalotka
7
Wymieszać w pomidorach, oliwkach, 1/4 szklanki bazylii i kaparach.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
KaparyKapary
OliwkiOliwki
BazyliaBazylia
8
Dodaj sok z małży i wino. Gotować, aż sos lekko zgęstnieje, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MałżySok Z Małży
SOSSOS
WinoWino
9
Wymieszać w 1/4 szklanki bazylii. Doprawić sosem solą i pieprzem. Łyżka sosu nad rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BazyliaBazylia
SOSSOS
RybyRyby

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia59
Magazyn