Pasta all ' Amatriciana
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Pastan all ' Amatricianan spróbować. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 183 kalorie, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 30. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka liścia laurowego, chile, sera pecorino romano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kolacja: makaron z cebulą, boczkiem i pomidorem (Pastan All ' Amatriciana), Pastan Amatriciana, oraz Pastan All ' Amatriciana dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej patelni, połączyć guanciale, chile i liść laurowy i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż tłuszcz wytworzył i guanciale jest złoty brąz, o 5 protokół.
Dodać wino i dusić na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się do 2 łyżki stołowe, o 4 protokół.
Dodać pomidory i ich soki i dusić na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje, o 30 protokół. Wyrzucić liść laurowy.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować na dużym ogniu, aż ledwo miękkie.
Makaron odsączyć i wymieszać z sosem. Gotować makaron na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż al dente, o 2 protokół. Doprawić pieprzem. Łyżka makaronu do płytkich misek, obficie posypać startym Pecorino Romano i podawać, podając więcej sera Pecorino przy stole.