Papryka Faszerowana Kentucky
Kentucky Stuffed Peppers to południowe danie główne. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 357 kalorii, 16 g białka i 16 g tłuszczu każda. Za 1,73 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Mieszanka cebuli, pomidorów z puszki, szynki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 53%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Faszerowana papryka, Faszerowana papryka po mojemu i Faszerowana papryka.
Instrukcje
Z papryk odetnij wierzchołki i usuń nasiona. W holenderskim piekarniku gotuj paprykę we wrzącej wodzie przez 3-5 minut.
Odcedzić i przepłukać w zimnej wodzie.
Połóż paprykę do góry nogami na ręcznikach papierowych; odłożyć na bok.
Odcedź pomidory, zachowując sok; odłóż pomidory i sok na bok. Na dużej patelni podsmaż cebulę na maśle, aż będzie miękka.
Dodać ryż, pieczarki, szynkę, cukier, ostry sos paprykowy i zarezerwowane pomidory; Dobrze wymieszać. Luźno nakładać łyżką na paprykę.
Umieścić w nienatłuszczonym 2-qt. naczynie do pieczenia.
Zalej paprykę zarezerwowanym sokiem pomidorowym. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 35-40 minut; posypać serem.
Piecz 5 minut dłużej lub do momentu, aż ser się roztopi.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Możesz spróbować wina Riesling Barefoot Cellars. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Wino Riesling z piwnic Barefoot
Soczyste aromaty nektarynki i gruszki uzupełniają utrzymujący się słodki cytrusowo-miodowy finisz