Papaja sajgonki z sosem orzechowym
Need a bezglutenowe, bezmleczne, FODMAP friendly I pescatarian hor d ' oeuvre? Papaja sajgonki z sosem orzechowym może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 37 kalorii. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sos rybny, wodę, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Wiosna. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sajgonki z sosem orzechowym, Moje Własne Sajgonki Z Sosem Orzechowym, oraz sajgonki i szybki sos orzechowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 5 składników ubić w misce. (Sos orzechowy można zrobić 3 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Rewhisk przed podaniem.)
Napełnij dużą miskę ciepłą wodą. Pracując partiami, moczyć 3 rundy papieru ryżowego w wodzie, aż zmiękną, około 2 minut.
Wyjmij rund z wody i ułóż w jednej warstwie na powierzchni roboczej.
Umieścić 1 liść bazylii na środku każdej rundy.
Umieścić 2 liście mięty na szczycie każdego liścia bazylii.
Umieścić 2 paski papai, następnie 2 paski ogórka na szczycie mięty. Ułóż 2 gałązki kolendry na ogórku. Fold 1 krawędzi każdej rundy nad wypełnieniem. Fold w końcach.
Zwinąć papier ryżowy rund szczelnie, załączając wypełnienie.
Przenieś na talerz. Powtórz z pozostałymi rund papieru ryżowego. Przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym, a następnie folią; schłodzić. (Może być wykonany 8 godzin wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Roladki podawać z sosem orzechowym.
* Dostępne na rynkach azjatyckich oraz w sekcji Asian foods wielu supermarketów.
** Cienkie Tajskie lub Wietnamskie opakowania wykonane z mąki ryżowej i znane jako banh trang. Dostępne na rynkach azjatyckich oraz w sekcji Asian foods niektórych supermarketów.