Pandan Chiffon Cake
Ten bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 320 kalorii, 7G białka, oraz 17g tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 125 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka jaj, liście pandan, mąka ciasto, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pandan Chiffon Cake, Ciasto kokosowo-pandanowe, oraz Hot Cocoa Chiffon Cake {The Cake Slice Bakers} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. dolna linia 10-calowej patelni z pergaminem.
Umieść posiekane liście pandanu w maszynce i dodaj 2 łyżki wody. Mieszaj, aż liście zostaną sproszkowane, około 1 minuty (dodaj dodatkową łyżkę wody, jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, aby ją wymieszać). Przecedzić mieszaninę przez gazę, ściskając mocno, aby wydobyć jak najwięcej soku. Powinieneś mieć 3 do 4 łyżek soku.
W dużej misce, ubij 6 żółtek z 1/2 szklanki cukru, aż bardzo lekkie, o 1 minutę.
Ubij w mleku kokosowym, ekstrakt pandan, i 3 łyżki soku pandan aż połączone.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski. Delikatnie ubić mieszaninę mąki do mieszaniny pandan, aż będzie gładka.
Za pomocą miksera stojącego wyposażonego w mocowanie do ubijania, ubijaj 9 białek na średniej prędkości, aż staną się pieniste.
Dodaj krem z kamienia nazębnego, zwiększ prędkość do średniej i kontynuuj bicie, aż beza zacznie wyglądać nieprzezroczysto. Zwiększ prędkość do średnio wysokiej i powoli dodaj pozostały 1/2 szklanki cukru. Kontynuuj bicie, aż beza osiągnie sztywny, ale nie suchy szczyt.
Złóż 1/3 bezy na ciasto, aż do połączenia. Ostrożnie złożyć pozostałą bezę w dwóch etapach, aż do połączenia, uważając, aby nie opróżnić bezy.
Wlać ciasto do ungreased 10-calowy patelni rurki i piec, aż ciasto będzie złoty na górze, zestaw, i długi szaszłyk włożony do środka wychodzi czysty, o 45 protokół. Całkowicie fajne ciasto na patelni, około 2 godzin. Odwróć na talerz do serwowania.