Pan-Crisped Tofu z zieleniną i Dressing orzechowy
Pan-Crisped Tofu z zieleniną i Dressing orzechowy jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 264 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.63 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka zapakowanego w wodę tofu, prażonych na sucho orzeszków ziemnych, miso i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Sałatka Z Tofu I Kapusty Z Sosem Orzechowym, Sałatka z kapusty Tofu z sosem kokosowo-orzechowym, oraz Sałatka z czerwonej kapusty z pieczonym Tofu i dressingiem orzechowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 Składniki, 1/4 szklanki orzeszków ziemnych i 3 łyżki oleju w małej misce; wymieszać trzepaczką.
Pokroić każdy blok Tofu w poprzek na 8 (1/2-cal grubości) plastry. Ułóż tofu na kilku warstwach ręczników papierowych. Góra z kilkoma warstwami ręczników papierowych; góra z żeliwną patelnią lub inną ciężką patelnią.
Usuń Tofu z ręczników papierowych.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 8 plasterki tofu na patelnię; smażyć 4 minuty z każdej strony lub aż chrupiące i złoty.
Wyjąć z patelni i odsączyć tofu na ręcznikach papierowych. Powtórz procedurę z pozostałą 1 łyżką oleju i pozostałych 8 plasterków tofu.
Umieść 1 szklankę zieleni na każdym z 8 talerzy. Top każdej porcji z 2 plastry tofu, 3 łyżki mieszanki miso, i 1 1/2 łyżeczki posiekanych orzeszków ziemnych.
Każdą porcję udekorować szczypiorkiem.