Paccheri i ser z groszkiem i miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 405 kalorii, 21g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 102 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś rukolę, koszerną sól i pieprz, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Paccheri i ser z groszkiem i miętą, Bezglutenowy makaron z miętą, groszkiem i parmezanem, oraz Makaron pełnoziarnisty z groszkiem wiosennym, miętą i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Patelnia z masłem. Kurz na całej patelni z 1/3 szklanki parmezanu. 1/4 szklanki masła rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Dodać mąkę; ubijać przez 2 minuty. Stopniowo ubijaj mleko. Doprowadzić na wolnym ogniu, ubijając często. Zmniejszyć ciepło do średniego. Gotować, ubijając często, aż sos zgęstnieje, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
SOS
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Zdjąć z ognia.
4
Ubij w Fontinie i 1 szklankę parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Ser Fontina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Dodać jajko; trzepaczką zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć sosem i ogrzać.Ułóż stojak w górnej trzeciej części piekarnika; rozgrzej do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
SOS
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Piekarnik
6
Makaron gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, mieszając od czasu do czasu, aż prawie al dente (makaron będzie nadal gotować podczas pieczenia). Za pomocą dużej łyżki z rowkiem przełożyć makaron do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-o
Garnek
7
Dodać groszek do wody makaronu; gotować, aż tylko miękkie, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Groch
8
Groszek odcedzić; dodać do miski z makaronem. Wymieszać z sosem serowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Serowy
Makarony
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
Dodaj rukolę, 1 szklanka pietruszki i 1/2 szklanki mięty do mieszaniny makaronu; wymieszać, aby równomiernie włączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukola
Pietruszka-nać
Makarony
Mięta
10
Połowę mieszanki makaronu przełożyć na przygotowaną patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
W małej miseczce wymieszać ricottę i skórkę z cytryny; połowę mieszanki ricotty wymieszać z makaronem. Łyżka pozostałą mieszaninę makaronu do patelni i kropki z pozostałą mieszaniną ricotta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Cytrynowa
Ser Ricotta
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Patelnia
12
Posypać 1/4 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
13
Piec makaron przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
14
Posypać pozostałą 1/4 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
15
Piec makaron, aż top będzie złoty kolor, o 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
16
Pozostaw na 30 minut; usuń boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
17
Posypać 2 łyżkami. pietruszka i 2 łyżki. miętę i pokroić w kliny.