Halibut z duszonymi, pokrojonymi karczochami i cytrynami

Halibut z duszonymi, pokrojonymi karczochami i cytrynami
Halibut z duszonym, plasterkami karczochów i cytryn może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 949 kalorii, 82g białka, oraz 57 g tłuszczu. Na $15.98 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cytryny, gałązki bazylii, nasiona kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pyszna kolacja: duszony Halibut z pistacjami i konserwowanymi cytrynami, Kurczak z karczochami i roztopionymi cytrynami, oraz Karczochy W Plastrach Z Estragonem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj karczochy serca: pracując z 1 karczochem na raz, odrywaj twarde zewnętrzne liście, aż zostaną odsłonięte na pół zielone na pół żółte liście. Używając noża szefa kuchni, odetnij ciemnozielony wierzch, aż pozostanie tylko blada część. Używając noża do parowania, obrać ciemnozieloną warstwę od podstawy i łodygi; przyciąć łodygę. Usuń fioletowe liście i rozmyte duszenie za pomocą łyżki i wyrzuć. Połówki karczocha wzdłuż. Rub karczoch z zarezerwowanymi skórkami cytrynowymi podczas pracy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 4 Cytryny, Wyciśnięty Sok, PodzielonyNa 4 Cytryny, Wyciśnięty Sok, Podzielony
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Karczoch pokroić w plastry o grubości 1/4 cala i przełożyć do wody z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia81
Magazyn