Ostrygi szafranowe z porami
Ostrygi szafranowe z porami to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 3 porcjami. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 2G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, por, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczone ostrygi z boczkiem i porem, Kremowe ostrygi i pory na grzankach, oraz Smażone Ostrygi Z Szafranem Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu, połączyć 1/2 szklanki wina z wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Używając szczypiec, dodaj ostrygi do rondla w jednej warstwie, przykryj i gotuj na parze, aż zaczną się otwierać, około 3 minut. Używając szczypiec, przenieś ostrygi na talerz, gdy się otworzą. Zaparkuj płyn do gotowania; powinieneś mieć około 1/2 szklanki.
Ostrygi wyjąć z muszli, włożyć do miski i przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym. Rezerwa 12 wklęsłych muszli.
1 łyżkę masła rozpuścić w średnim rondlu.
Dodać pory, pokruszyć w szafran i wymieszać. Gotować na małym ogniu, aż pory zmiękną, o 8 protokół. Powoli dodaj zarezerwowaną ciecz ostryg, zatrzymując się, zanim dotrzesz do ziarna na dnie, i gotuj na umiarkowanym ogniu, aż ciecz zostanie prawie odparowana, około 3 minut.
Dodać śmietanę i pozostałe 2 łyżki białego wina i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej brojlery. Ułóż 12 muszli ostryg na obramowanej blasze do pieczenia lub w płytkim naczyniu do pieczenia. Za pomocą widelca podziel podsmażone pory między muszle. Na porach w każdej skorupce ułożyć ostrygę i wymieszać z sosem nagromadzone soki ostrygowe.
Roztopić pozostałą 1 łyżkę masła.
Żółtko jajka i roztopione masło ubić w sosie śmietanowym i polać sosem ostrygi. Broil jak najbliżej ciepła, jak to możliwe przez około 45 sekund, tylko do momentu, gdy sos jest bulgotanie i ostrygi są lekko szkliwione.
Make Ahead: przepis można przygotować przez Krok 3 do I godziny do przodu; odstawić w temperaturze pokojowej.