Ostrygi szafranowe z porami

Ostrygi szafranowe z porami
Ostrygi szafranowe z porami to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 3 porcjami. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 2G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, por, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczone ostrygi z boczkiem i porem, Kremowe ostrygi i pory na grzankach, oraz Smażone Ostrygi Z Szafranem Aioli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu, połączyć 1/2 szklanki wina z wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Używając szczypiec, dodaj ostrygi do rondla w jednej warstwie, przykryj i gotuj na parze, aż zaczną się otwierać, około 3 minut. Używając szczypiec, przenieś ostrygi na talerz, gdy się otworzą. Zaparkuj płyn do gotowania; powinieneś mieć około 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2
Ostrygi wyjąć z muszli, włożyć do miski i przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym. Rezerwa 12 wklęsłych muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
1 łyżkę masła rozpuścić w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać pory, pokruszyć w szafran i wymieszać. Gotować na małym ogniu, aż pory zmiękną, o 8 protokół. Powoli dodaj zarezerwowaną ciecz ostryg, zatrzymując się, zanim dotrzesz do ziarna na dnie, i gotuj na umiarkowanym ogniu, aż ciecz zostanie prawie odparowana, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
5
Dodać śmietanę i pozostałe 2 łyżki białego wina i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Rozgrzej brojlery. Ułóż 12 muszli ostryg na obramowanej blasze do pieczenia lub w płytkim naczyniu do pieczenia. Za pomocą widelca podziel podsmażone pory między muszle. Na porach w każdej skorupce ułożyć ostrygę i wymieszać z sosem nagromadzone soki ostrygowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
7
Roztopić pozostałą 1 łyżkę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
8
Żółtko jajka i roztopione masło ubić w sosie śmietanowym i polać sosem ostrygi. Broil jak najbliżej ciepła, jak to możliwe przez około 45 sekund, tylko do momentu, gdy sos jest bulgotanie i ostrygi są lekko szkliwione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
Serwuj natychmiast.
10
Make Ahead: przepis można przygotować przez Krok 3 do I godziny do przodu; odstawić w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia2
Magazyn