Orzechy włoskie w cukrze
Cukrowane orzechy włoskie to przepis bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo-wegetariański i przyjazny dla mapy żywności z 8 porcjami. Ta przystawka ma 385 kalorii, 7 g białka i 29 g tłuszczu na porcję. Za 1,14 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mielonego cynamonu, połówek orzechów włoskich, cukru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 49% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy to orzechy włoskie w cukrze cynamonowym, orzechy włoskie w cukrze curry oraz wiosenne warzywa z gruszkami, orzechami włoskimi w cukrze i gorgonzolą.
Instrukcje
Rozłóż orzechy włoskie w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 5 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje. Przykryj i trzymaj w cieple.
W dużym, ciężkim rondlu wymieszaj cukier, kawę, cynamon i sól. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj bez mieszania, aż termometr cukierniczy wskaże 250° (etap twardej kuli).
Zdjąć z ognia; wymieszać z wanilią.
Dodaj ciepłe orzechy włoskie; wrzucić do płaszcza.
Wlać do natłuszczonej formy o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. patelnia; rozdzielić widelcem. Fajny. Przechowywać w hermetycznym pojemniku w lodówce.