Orzech Kruchy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać orzech kruchy spróbować. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 125 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 24. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, masło, orzechy włoskie, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Cynamon Orzech Kruchy, Mikrofalówka Orzech Kruchy, oraz Orzech kruchy z cynamonem i goździkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłóż galaretkę z papieru pergaminowego i lekko pokryj papier sprayem do gotowania.
Połącz cukier, jasny syrop kukurydziany, 1/2 szklanki wody i masło w ciężkim rondlu. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować 20 minut lub aż termometr candy zarejestruje 27
Wymieszać orzechy włoskie; gotować 2 minuty lub aż termometr candy zarejestruje 295, ciągle mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać sodę oczyszczoną i wanilię (mieszanina będzie bąbelkowa). Szybko wlać mieszaninę na przygotowaną patelnię; rozprowadzić do grubości 1/4 cala za pomocą drewnianej łyżki pokrytej sprayem do gotowania. Całkowicie ostudzić; używając drewnianej łyżki, łamać kruche na kawałki wielkości kęsa.